La Nicolae Bălcescu se va amenaja un iaz decorativ

 Breaking News

La Nicolae Bălcescu se va amenaja un iaz decorativ

La Nicolae Bălcescu se va amenaja un iaz decorativ
noiembrie 18
19:22 2019

La Nicolae Bălcescu s-au finalizat lucrările de modernizare a căminului cultural.

Primarul spune că nu a făcut inaugurarea investiţiei fiindcă în zona respectivă vor continua lucrările de amenajare a întregului spaţiu, cu bani a traşi prin POPAM- Programul Operaţional pentru Pescuit Afaceri Maritime,din  fonduri europene. Astfel, în zona respectivă se va amenaja întreg parcul pe o suprafaţă de 80 de ari. Proiectul prevede amenajarea aleilor, amenajarea spaţiului verde,  se vor construi foişoare, locuri de joacă dotate cu balansoare, figurine, căţărătoare cu plasă, leagăne, trasee pentru arcuri, căluţi, măsuţe de şah pentru copii, aparate de fitness, mobilier stradal, băncuţe, lampadare, o mică scenă, pergole şi un iaz decorativ populat cu şalău şi crap:

 „Valoarea proiectului a fost de 7,7 miliarde de lei. Pe lângă acest proiect, de amenajare a parcului avem în plan şi amenajarea centrului civic începând de la intrarea în localitate, chiar de la statuie, pe întreaga zonă spre muzeu, şi până la baza sportivă. În intersecţia drumurilor vom construi un sens giratoriu unde se va monta o statuie. Sperăm să ne ajute Dumnezeu iar, proiectele noastre să fie finanţate. Din fonduri europene mai avem un proiect de reabilitare a căminului cultural prin AFIR, în satul Valea Viei, pentru care s-a semnat contractul de finanţare”, afirmă primarul Constantin Oprea.

Proiecte pentru asfaltarea drumurilor comunale

Pe lângă aceste investiţii pentru care s-au semnat contractele de finanţare, administraţia locală are și alte proiecte, în vederea asfaltării drumurilor comunale: „Avem reabilitări de drumuri, unul pe o lungime de 6 kilometri şi altul pe o lungime de 9 kilometri. Punctul nostru sensibil este acela că încercăm să scădem din cei 200 de kilometri. Caut oportunităţi de finanţare şi pentru introducerea gazului natural în localitate. În acest sens ne-am asociat cu localităţile Milcoiu şi Goleşti”, ne-a declarat primarul Constantin Oprea.

Constantin Oprea: „Consiliului Judeţean niciodată nu a demarat atât de multe lucrări ca acum”

Primarul spune că, până în prezent, prin PNDL-2 finanţările au mers foarte bine. Se declară mulţumit, fiindcă, în urma situaţiilor depuse s-au alocat banii pentru lucrările respective: „Prin urmare, suntem la zi cu plăţile faţă de constructor, iar referitor la proiectele care se desfăşoară în prezent în judeţ de actuala conducere a Consiliului Judeţean pot spune că niciodată nu au fost atât de multe lucrări ca acum. S-au semnat contracte de finanţare, s-au atras fonduri europene, se asfaltează drumuri judeţene, se reabilitează instituţii, se modernizează spitale. Suntem mulţumiţi, fiindcă în această perioadă s-au alocat fonduri pe situaţii de urgenţă pentru refacerea zonelor distruse. Şi noi am avut, în această vară, un pod distrus din cauza viiturilor peste pârâul Topolog, pe care l-am reabilitat cu bani alocaţi de la Guvern. Podul a fost refăcut, dar mai avem un drum în satul Valea Bălcească, în valoare de 7 miliarde de lei, la care se lucrează în prezent. Acest drum era pe cursul pârâului, şi am încercat să facem o apărare cu gabioane, ca să protejez drumul. În total ni s-au alocat 18 miliarde de lei”, a completat primarul.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...