La Nicolae Bălcescu se va amenaja un iaz decorativ

La Nicolae Bălcescu s-au finalizat lucrările de modernizare a căminului cultural.

Primarul spune că nu a făcut inaugurarea investiţiei fiindcă în zona respectivă vor continua lucrările de amenajare a întregului spaţiu, cu bani a traşi prin POPAM- Programul Operaţional pentru Pescuit Afaceri Maritime,din  fonduri europene. Astfel, în zona respectivă se va amenaja întreg parcul pe o suprafaţă de 80 de ari. Proiectul prevede amenajarea aleilor, amenajarea spaţiului verde,  se vor construi foişoare, locuri de joacă dotate cu balansoare, figurine, căţărătoare cu plasă, leagăne, trasee pentru arcuri, căluţi, măsuţe de şah pentru copii, aparate de fitness, mobilier stradal, băncuţe, lampadare, o mică scenă, pergole şi un iaz decorativ populat cu şalău şi crap:

 „Valoarea proiectului a fost de 7,7 miliarde de lei. Pe lângă acest proiect, de amenajare a parcului avem în plan şi amenajarea centrului civic începând de la intrarea în localitate, chiar de la statuie, pe întreaga zonă spre muzeu, şi până la baza sportivă. În intersecţia drumurilor vom construi un sens giratoriu unde se va monta o statuie. Sperăm să ne ajute Dumnezeu iar, proiectele noastre să fie finanţate. Din fonduri europene mai avem un proiect de reabilitare a căminului cultural prin AFIR, în satul Valea Viei, pentru care s-a semnat contractul de finanţare”, afirmă primarul Constantin Oprea.

Proiecte pentru asfaltarea drumurilor comunale

Pe lângă aceste investiţii pentru care s-au semnat contractele de finanţare, administraţia locală are și alte proiecte, în vederea asfaltării drumurilor comunale: „Avem reabilitări de drumuri, unul pe o lungime de 6 kilometri şi altul pe o lungime de 9 kilometri. Punctul nostru sensibil este acela că încercăm să scădem din cei 200 de kilometri. Caut oportunităţi de finanţare şi pentru introducerea gazului natural în localitate. În acest sens ne-am asociat cu localităţile Milcoiu şi Goleşti”, ne-a declarat primarul Constantin Oprea.

Constantin Oprea: „Consiliului Judeţean niciodată nu a demarat atât de multe lucrări ca acum”

Primarul spune că, până în prezent, prin PNDL-2 finanţările au mers foarte bine. Se declară mulţumit, fiindcă, în urma situaţiilor depuse s-au alocat banii pentru lucrările respective: „Prin urmare, suntem la zi cu plăţile faţă de constructor, iar referitor la proiectele care se desfăşoară în prezent în judeţ de actuala conducere a Consiliului Judeţean pot spune că niciodată nu au fost atât de multe lucrări ca acum. S-au semnat contracte de finanţare, s-au atras fonduri europene, se asfaltează drumuri judeţene, se reabilitează instituţii, se modernizează spitale. Suntem mulţumiţi, fiindcă în această perioadă s-au alocat fonduri pe situaţii de urgenţă pentru refacerea zonelor distruse. Şi noi am avut, în această vară, un pod distrus din cauza viiturilor peste pârâul Topolog, pe care l-am reabilitat cu bani alocaţi de la Guvern. Podul a fost refăcut, dar mai avem un drum în satul Valea Bălcească, în valoare de 7 miliarde de lei, la care se lucrează în prezent. Acest drum era pe cursul pârâului, şi am încercat să facem o apărare cu gabioane, ca să protejez drumul. În total ni s-au alocat 18 miliarde de lei”, a completat primarul.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *