Georgian Fulgescu: „Noul Guvern ne blochează toate investițiile”

 Breaking News
  • No posts were found

Georgian Fulgescu: „Noul Guvern ne blochează toate investițiile”

noiembrie 25
12:56 2019

De la nivel central, se alocă în ultima perioadă fonduri din ce în ce mai greu pentru primării, iar veștile dinspre guvern sunt destul de sumbre, pentru primăriile locale. Facturile emise în urma devizelor de lucrări efectuate de constructori nu sunt onorate din luna septembrie, la Pesceana. Primarul Ion Vasile şi viceprimarul Georgian Fulgescu, de la Pesceana spun că situaţia este destul de îngrijorătoare, deoarecemuncitorii nu şi-au primit salariilede două luni, din cauza faptului că Ministerul Dezvoltării nu a mai alocat nici un leu.

Este vorba despre asaltarea drumului comunal Pesceana- Negraia – Roeşti şi construirea unei noi grădiniţe în localitate, proiecte care, în prezent,sunt în derulare: „Suntem la finalul lunii noiembrie, iar constructorul lucrează zi de zi.La un moment dat se vor bloca, deoarece nu pot să îşi plătească salariaţii. Pentru devizul lucrărilor la drumul comunal s-a ajuns la valoarea de 600 de mii de lei. Aceeaşi problemă o avem şi la lucrările de construire a grădiniţei. Prinurmare, cele două proiecte pe care le avem noi în derulare prin PNDL nu sunt decontate. Suntem într-o situaţie critică fiindcă și muncitorii ne-au întrebat dacă Ministerul Dezvoltării a alocat banii. Patronii se plâng că nu le dau salariile, fiindcă nu încasează, darmuncitorii înţeleg situaţiacare s-a creat laBucureşti. Este îngrijorător, pentru că oamenii au familii, copii șirate la bănci. Am înţeles că vom avea o rectificare săptămâna aceasta și sperăm să se achite toate facturile emise, altfel constructorii se vor bloca şi vor recurge la disponibilizări şi la blocarea lucrărilor. Noul Guvern ne blochează toate investițiile”, a precizatviceprimarul Georgian Fulgescu.

Administraţia locală din Pesceana a depus 13proiectele la Ministerul Dezvoltării, dintre care doar 5 proiecte au fost finanţate. În urma aprobării s-au semnat contractele de finanţarepentru toate aceste proiecte.Prin urmare,Ministerul Dezvoltării are toate datele financiare ale fiecărui proiect. Drumul este realizat în procent de 35%şi are o lungime de 4,8 kilometri. În proiect este inclusă şiconstruirea a două poduri, iargrădiniţa este realizatăîn procent de 50%: „Nu știu cât vor mai rezista constructorii să realizeze aceste lucrări pe banii lor, în așteptarea decontărilor”, a precizatviceprimarul Georgian Fulgescu. |

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...