Brezoi, oraşul nominalizat pe harta internațională a muzicii de calitate, se dezvoltă cu bani europeni

Un alt proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare, şi care va fi derulat în primăvară, pentru oraşul Brezoi, vizează amenajarea pistelor de biciclete. În cadrul proiectului sunt incluse achiziționarea a trei autobuze electrice, amenajarea staţiilor de autobuz, dar și biciclete care vor fi cumpărate şi vor fi puse la dispoziţia pensiunilor, pentru a fi date turiştilor. Proiectul are valoarea de 3,4 milioane de euro.

Pe lângă acest proiect, administraţia locală din Brezoi are în lista de aşteptare încă două proiecte care sunt declarate eligibile. Robert Schell, primarul oraşului Brezoi, spune că aceste două proiecte sunt în aşteptare fiindcă au fost depăşite sumele Axei 13 din Programul Operațional Regional, însă are speranţe că vor fi realocate alte fonduri, şi vor intra şi acestea la finanţare. Este vorba despre amenajarea parcului central din Brezoi şi construirea unei piscine acoperite la baza sportivă, proiect în valoare de 4 milioane de euro.

În plus, primarul Robert Schell lucrează la un proiect cu finanţare norvegiană, care va veni în sprijinul administraţiei locale, privind reabilitarea şi extinderea iluminatul public: „Am convingerea că va fi finanţat şi acesta, în cursul iernii care urmează”, ne-a declarat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Se va amenaja traseul spre Vârful Ţurţudanu

Robert Schell spune că amenajarea traseului spre Vârful Ţurţudanu este un proiect mai amplu, care este încă în lucru, în elaborare, un proiect pe care îl are în plan de mai multă vreme, doar că abia acum s-a identificat sursa de finanţare: „La vremea respectivă mulţi mă acuzau că m-am canalizat pe astfel de proiecte fanteziste, dar proiectul este gândit pentru a fi prietenos cu mediul, nu agresăm în nici un fel acest aspect. Ideea este că, în jurul Festivalului„Open Air Blues” se pot dezvolta foarte multe activităţi. Am reuşit sa atragem mai mult de 4 milioane de euro fonduri europene, dacă punem la socoteală şi programele guvernamentale. Numai acest proiect, pe care urmează să-l implementăm are valoarea de 3,4 milioane și cuprinde piste pentru biciclete şi autobuze electrice. Pentru anul viitor sperăm să reușim accesarea fondurilor spre 6 milioane de euro dinprograme europene, fără să punem la socoteală investiţiile care se vor derula prin ADI Apa, unde, începând din primăvară, Brezoiul va beneficia de 6 milioane de euro”, a precizat primarul din Brezoi, Robert Schell.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *