Brezoi, oraşul nominalizat pe harta internațională a muzicii de calitate, se dezvoltă cu bani europeni

 Breaking News
  • No posts were found

Brezoi, oraşul nominalizat pe harta internațională a muzicii de calitate, se dezvoltă cu bani europeni

Brezoi, oraşul nominalizat pe harta internațională a muzicii de calitate, se dezvoltă cu bani europeni
decembrie 02
20:24 2019

Un alt proiect pentru care s-a semnat contractul de finanţare, şi care va fi derulat în primăvară, pentru oraşul Brezoi, vizează amenajarea pistelor de biciclete. În cadrul proiectului sunt incluse achiziționarea a trei autobuze electrice, amenajarea staţiilor de autobuz, dar și biciclete care vor fi cumpărate şi vor fi puse la dispoziţia pensiunilor, pentru a fi date turiştilor. Proiectul are valoarea de 3,4 milioane de euro.

Pe lângă acest proiect, administraţia locală din Brezoi are în lista de aşteptare încă două proiecte care sunt declarate eligibile. Robert Schell, primarul oraşului Brezoi, spune că aceste două proiecte sunt în aşteptare fiindcă au fost depăşite sumele Axei 13 din Programul Operațional Regional, însă are speranţe că vor fi realocate alte fonduri, şi vor intra şi acestea la finanţare. Este vorba despre amenajarea parcului central din Brezoi şi construirea unei piscine acoperite la baza sportivă, proiect în valoare de 4 milioane de euro.

În plus, primarul Robert Schell lucrează la un proiect cu finanţare norvegiană, care va veni în sprijinul administraţiei locale, privind reabilitarea şi extinderea iluminatul public: „Am convingerea că va fi finanţat şi acesta, în cursul iernii care urmează”, ne-a declarat primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Se va amenaja traseul spre Vârful Ţurţudanu

Robert Schell spune că amenajarea traseului spre Vârful Ţurţudanu este un proiect mai amplu, care este încă în lucru, în elaborare, un proiect pe care îl are în plan de mai multă vreme, doar că abia acum s-a identificat sursa de finanţare: „La vremea respectivă mulţi mă acuzau că m-am canalizat pe astfel de proiecte fanteziste, dar proiectul este gândit pentru a fi prietenos cu mediul, nu agresăm în nici un fel acest aspect. Ideea este că, în jurul Festivalului„Open Air Blues” se pot dezvolta foarte multe activităţi. Am reuşit sa atragem mai mult de 4 milioane de euro fonduri europene, dacă punem la socoteală şi programele guvernamentale. Numai acest proiect, pe care urmează să-l implementăm are valoarea de 3,4 milioane și cuprinde piste pentru biciclete şi autobuze electrice. Pentru anul viitor sperăm să reușim accesarea fondurilor spre 6 milioane de euro dinprograme europene, fără să punem la socoteală investiţiile care se vor derula prin ADI Apa, unde, începând din primăvară, Brezoiul va beneficia de 6 milioane de euro”, a precizat primarul din Brezoi, Robert Schell.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...