Asfaltări finalizate, la Perişani

 Breaking News

Asfaltări finalizate, la Perişani

Asfaltări finalizate, la Perişani
decembrie 06
05:22 2019

La Perişani, anul acesta a fost unul al modernizării infrastructurii din localitate. S-au atras fonduri prin Măsura 4.3 pentru modernizarea drumului Groși, cel care face legătura dintre Perişani şi Berislăvești. Drumul are lungimea de 5 kilometri , iar celălalt drum are lungimea de 2 kilometri. Drumul Groşi scurtează cu 22 de kilometri pe sensul de mers şi oferă posibilitatea fluidizării traficului de pe Valea Oltului. Un alt proiect cu fonduri europene este cel de asfaltare a celor 16 uliţe săteşti: „Odată finalizat acest proiect, vor mai rămâne doar trei ulicioare de asfaltat în localitate, una de 800 de metri şi două de câte 150 de metri fiecare şi, în curând, vom închide tot ceea ce înseamnă asfaltare în localitatea Perişani ”, spune primarul.  Al treilea proiect pentru care s-au atras fonduri europene este prin GAL, în vederea amenajării unei baze recreaționale sportive care cuprinde o construcţie administrativă și chiar sală de fitness. În prezent se lucrează la evaluarea documentaţiei pentru acest proiect. Cu fonduri alocate prin Programul Naţional PNDL-2 au început de asemenea lucrările de construire la podul din Perişani: „Este ultimul pod pe care îl mai avem în comună de construit”, spune primarul. În vara acestui an au început şi lucrările de modernizare şi reabilitare la grădiniţa din satul Mlăceni, cu bani de la Ministerul Dezvoltării. „Este anul investiţiilor, chiar dacă legislaţia fiscală aplicată la începutul anului ne-a secătuit bugetul, prin decizia Guvernului de a transfera integral cheltuielile de asistenţă socială în sarcina bugetului local”, afirmă primarul Ion Sandu.

Ion Sandu a redat în circulaţie varianta de ocolire a Văii Oltului

Poate cea mai mare realizare a primarului Ion Sandu din cel de-al patrulea mandat este faptul că drumul Groşi a intrat într-un amplu proces de modernizare prin asfaltare. În prezent pe drumul Groşi, drumul care traversează localitatea Perişani spre Berislăveşti se lucrează la pregătirea infrastructurii. Traseul este unul strategic, fiind o soluţie salvatoare pentru a nu se mai crea ambuteiaje şi blocaje pe Valea Oltului, fiind și singura variantă de ocolire a DN7. Valea Oltului este unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale din România, dar şi cel pe care se petrec cele mai multe şi cele mai grave accidente de circulaţie: „În anul 2007 a fost modernizat drumul prin pietruire, fiindcă era unul forestier, dar am făcut acest luru pentru a obţine finanţare şi pentru a lucra în paralel cu măsurile de infrastructură ale SAPARD”, a precizat primarul.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...