Adi Popa, Robert Popa şi Gabi Mangalagiu, laureaţii anului în fotbalul vâlcean

AJF Vâlcea a organizat marţi  Gala Fotbalului Vâlcean, festivitate desfăşurată la Stephany Ballroom. Sub conducerea noului preşedinte, fostul arbitru Adrian Comănescu, AJF Vâlcea a propus în premieră o gală fastuoasă, cu peste 300 de invitaţi din lumea fotbalului vâlcean, cu reprezentanţi ai fiecărei echipe din campionatul judeţean.

Punctul de atracţie al serii l-a reprezentat premierea performerilor anului 2019. Nominalizările conducerii AJF Vâlcea au fost următoarele: Ştefania Vătafu – Tenerife (cea mai bună fotbalistă), Adrian Popa – Flacăra Horezu (cel mai bun fotbalist), Robert Popa – Flacăra Horezu (cel mai bun portar), Gabriel Mangalagiu -Viitorul Dăeşti (cel mai bun antrenor) şi Cătălin Buşi (cel mai bun arbitru).

Preşedintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu a mulţumit echipei sale şi partenerilor care sprijină fotbalul vâlcean. „Din luna mai, când am preluat conducerea AJF Vâlcea, am promis că voi face tot ce depinde de mine pentru a îmbunătăţi activitatea în fotbalul vâlcean. Nu este uşor, dar judeţul nostru are oameni de valoare, cu suflet pentru fotbal. Este foarte important că alături de echipa mea tânără, am parteneri adevăraţi, care ne-au ajutat enorm. Într-un timp scurt, am depus un proiect şi am obţinut finanţare de la Consiliul Judeţean Vâlcea, este un lucru extraordinar, sunt puţine AJF-uri în ţară care beneficiază de un sprijin atât de consistent din partea autorităţilor locale” a anunţat Adrian Comănescu, care tocmai s-a retras din arbitraj, după ce a condus partida Chindia-Hermannstadt 1-1.

După ce a obţinut promovarea cu Viitorul Dăeşti, antrenorul Gabi Mangalagiu a fost numit antrenorul anului şi speră într-o clasare cât mai bună a echipei sale în Seria C4. „Mă bucur pentru trofeu. Sunt mulţumit că am promovat şi nu suntem în zona nisipurilor mişcătoare la Liga a III-a,  dar am fi putut termina pe un loc mult mai bun turul. Sperăm să facem mult mai multe în retur, dar s-a dovedit clar că ar fi trebuit umblat la lotul de jucători” a declarat fostul atacant al Chimiei.

Cel mai bun portar al judeţului în acest an, Robert Popa (16 ani) continuă la Horezu, cel puţin până în vara anului viitor. „Mă bucur că am terminat anul cu bine, am ajuns departe în cupă, vreau să îi mulţumesc antrenorului Adi Popa că mi-a dat şansă să joc la acest nivel, a avut încredere în mine şi am fost titular în meciuri de foc. Mă bucur pentru acest trofeu, sărbătorile vin cu alt spirit. Rămân la Horezu, am contract până în vară şi nu discut cu nimeni până atunci. În plus, cu naţionala Under 17 ne-am calificat la Turneul de Elită, îmi doresc să ne calificăm la Euro. Vreau să joc un an în Liga 1 şi apoi să fac pasul spre străinătate, scopul meu este să ajung fotbalist, deocamdată sunt jucător de fotbal” a spus Robert Popa.

Adrian Popa a fost „motorul” din teren al echipei Flacăra Horezu în acest an, în care a terminat pe 3 în sezonul trecut în seria din Liga a III-a. „Sunt onorat pentru acest premiu, mulţumesc conducerii AJF şi colegilor mei antrenori şi jucători, datorită lor am reuşit să câştig acest premiu, vreau să îl împart cu ei. Este munca noastră, a tuturor, este o recunoaştere a meritelor echipei Flacăra. Sunt mândru că sunt jucătorul anului în fotbalul vâlcean. Sper să facem 1-2 transferuri, în retur să facem o figură frumoasă şi să avem rezultate bune pentru oraşul Horezu şi judeţul Vâlcea”.

Două variante pentru noul stadion din Râmnicu Vâlcea

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău a anunţat că ia în calcul două variante, pentru construirea unui nou stadion. „Am depus toate documentele la CNI pentru construirea unui stadion ultramodern la Râmnicu Vâlcea, avem toate avizele luate. Vom dezbate exact locul unde se va construi acest stadion. Din punctul meu de vedere, ar fi mai bine să construim acolo unde este fosta unitate militară de la Vlădeşti, un stadion cu 5-6 terenuri de antrenament, iar ulterior să îl dărâmăm pe actualul şi să extindem Parcul Zăvoi. Dacă nu se va putea face aşa, vom face noul stadion pe actualul amplasament, dar ar fi problema că pe durata construirii acestuia, 1-2 ani, ar fi blocată activitatea sportivă care este acolo” a anunţat edilul din Râmnicu Vâlcea.

Diplome pentru foştii jucători ai Chimiei

Diplome de excelenţă pentru activitatea fotbalistică au primit foşti jucători de la Chimia, o parte dintre ei contribuind la câştigarea Cupei României, în 1973. Au fost premiaţi de către AJF Vâlcea:  Iancu Carabageac, Marian Başno, Ion Catargiu, Teodor Ciobanu, Gheorghe Constantin, Sorin Gângu, Ion Ionescu, Ion Petrică, Constantin Pintilie, Gheorghe Lepădatu, Valentin Preda,  Mircea Savu, Dumitru Teleşpan, Florin Verigeanu, Gheorghe Vergu, Cristi Lazăr, Marian Deaconescu şi Lucian Giurcă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *