„Omul sfinţeşte locul” este zicala care se aplică în comuna Cernişoara

 Breaking News

„Omul sfinţeşte locul” este zicala care se aplică în comuna Cernişoara

„Omul sfinţeşte locul” este zicala care se aplică în comuna Cernişoara
decembrie 18
19:12 2019

De la Revoluţie şi până acum un singur om a stat în fruntea primăriei, la Cernișoara, pentru că a câştigat încă de la început încrederea oamenilor fiind reconfirmat de fiecare dată în funcţia de primar cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor.

Mihai Ionescu administrează de mai bine de 28 de ani frâiele localităţii Cernişoara. Întrebat care este secretul longevităţii sale în administraţie timp de şapte mandate consecutiv, Ionescu spune că este important să fii perceput ca un om de nădejde în comună, care îşi respectă cuvântul dat şi promisiunile făcute. Spune că a fost educat să slujească cu credinţă oamenii şi ţara: „Eu am fost educat de regimul Ceauşescu să slujesc cu credinţă ţara şi oamenii, şi am rămas lipit de ei. Acum nu mă mai regăsesc între ei, pentru că s-a înrăit lumea. La primărie toţi suntem o echipă, pentru că eu i-am iubit pe angajaţi şi cred în ei. Pe fiecare i-am sfătuit şi i-am lăsat să facă facultăţi. Am intrat în primărie în urmă cu 48 de ani, pe postul de tehnician agronom, iar din 1990 sunt primarul acestei localităţi, primul primar democrat. Când am auzit de această democraţie, am ştiut însă ce nenorocire va veni, totul a fost o minciună şi o hoţie”, se confesează primarul.

Mihai Ionescu: „Niciodată nu am făcut campanie din uşă în uşă, nu am cerşit voturi”

Jumătate din viaţă şi-a petrecut-o la primărie şi spune că, de fiecare dată, în campanii, echipa sa le-a oferit localnicilor doar o broşură care a conţinut realizările, proiectele şi planurile lui pentru viitorul localităţii: „Niciodată nu am făcut campanie din uşă în uşă, nu am cerşit voturi. Omenia a fost cea care i-a convins pe cetăţeni să mă voteze, dar şi faptul că am reuşit să facem mai multe investiţii absolut necesare pentru localnici, faţă de ce le-am promis. Astfel, fiecare mandat a fost aşa cum l-am dorit, fiind tot timpul în plină acţiune. Pliantele în care era trecut programul le-am dat consilierilor, iar dânşii au mers pe teren şi au discutat cu oamenii, aşa s-au făcut campaniile la Cernişoara. Pentru celelalte campanii, prezidenţiale sau parlamentare nu am recomandat niciodată vreun candidat comunităţii, oamenii din Cernişoara au ştiu de fiecare dată mai bine decât mine pe cine să voteze. La fiecare campanie consilierii au fost cei care au mers pe teren şi au discutat cu oamenii din zona lor”, este de părere social-democratul Mihai Ionescu, unul dintre cei mai longevivi primari din ţară.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2019
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...