Domeniul schiabil de la Voineasa va fi administrat şi anul acesta de societatea Acomin

 Breaking News

Domeniul schiabil de la Voineasa va fi administrat şi anul acesta de societatea Acomin

Domeniul schiabil de la Voineasa va fi administrat şi anul acesta de societatea Acomin
ianuarie 12
18:44 2020

Domeniul schiabil de la Voineasa se va deschide, la prima cădere consistentă de zăpadă, iar societatea Acomin va administra domeniul schiabil până când primăria va achita datoriile.

Primăria Voineasa mai are încă de onorat către societatea constructoare suma de 12 miliarde de lei vechi, însemnând construirea apreschiului, o lucrare executată printr-o dispoziţie de şantier şi finalizată în 2012, dar care s-a facturat abia în anul 2016. Pe lângă această sumă, Primăria Voineasa mai trebuie să achite inclusiv valoarea de 240.000 de lei, o altă datorie rămasă la sfârșitul sezonului 2018 -2019, din care 140.000 de lei reprezintă piese şi revizii, iar 99.000 de lei plata salariilor:  

„Nu am reuşit să facem rost de banii respectivi pentru a achita datoria către Acomin, prin urmare primăria este sub sechestru. La începutul mandatului am avut 24 de miliarde de lei vechi de dat către această firmă, privind captarea de apă, sumă pe care am achitat-o, iar acum avem problema cu apreschiul, o lucrare făcută printr-o dispoziţie de şantier, fiind de fapt o datorie preluată din mandatul fostei administraţii. Sunt bani care, dacă rămâneau pentru Voineasa, astăzi stațiunea arăta cu totul altfel. Această datorie reprezintă lucrări efectuate şi neplătite la data respectivă. Apreschiul a fost construit în 2012, dar banii i-au cerut în 2016 şi nu am fost de acord, fiindcă nu puteam să achit o astfel de lucrare fără un cadru legal, mai ales că nu avea recepţia făcută şi sunt multe lucrări ascunse. Acum am recurs la o înţelegere, aceea de a merge pe cale amiabilă pentru a putea plăti legal aceste lucrări. Pentru început se va face o expertiză pentru a se stabili valoarea exactă a lucrărilor. În prezent suntem în instanţă cu această construcţie şi diferenţa de bani pe care o stabilesc experţii, dacă suntem de acord asupra ei, se va o plăti tot prin exploatarea domeniul schiabil”, a precizat primarul localităţii Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Gabriel Năstăsescu: „În situaţia aceasta, statul nu intervine pentru stingerea datoriei”

Instalația de apreschi a fost construită de Acomin Deva tot prin dispoziţie de şantier, în anul 2012, fiind o lucrare în afara proiectului iniţial, deși legal există posibilitatea de a se face prin dispoziţie de şantier. Se permit astfel de lucrări în măsura în care nu depășesc un procent de 10 sau 20% din valoarea proiectului. Prin urmare, apreschiul a fost construit de Acomin, şi ulterior cumpărat la valoarea de 7 miliarde de lei vechi:

„Aşteptăm decizia experţilor referitor la evaluarea corectă a lucrării, fiindcă eu nu sunt expert, prin urmare nu puteam să achit o astfel de lucrare. În prezent avem de dat către Acomin, 2,4 miliare de lei vechi, datorie rămasă la sfârșitul sezonului 2018 -2019, pentru înlocuirea unor piese şi revizia făcută de către compania Leitner, plus Salariile pentru luna aprilie, atunci când am închis, pentru că încasările nu acopereau cheltuiala. Din suma respectivă nu s-a achitat nimic fiindcă nu am avut bani, a trebuit să plătesc paza, toate lucrările efectuate în această perioadă, autorizaţiile ISCIR, achiziționarea combustibilului pentru sezonul acesta, ș.a.. Pe lângă această sumă mai avem de dat încă 12 miliarde de lei vechi. În situaţia acesta, statul nu intervine privind stingerea datoriei”, a punctat primarul Gabriel Năstăsescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...