Pătulea şi Deaconescu, primele transferuri la Dăeşti

Viitorul Dăeşti se va reuni pe  data de 20 ianuarie, la Baza Sportivă de la Fedeleşoiu.

Echipa condusă de George Popolan va efectua cantonament în perioada 6-15 februarie, cel mai probabil la Călimăneşti.

Viitorul va deschide seria jocurilor amicale pe 29 ianuarie, la Tg. Jiu, cu  Pandurii, echipă care activează în eşalonul secund.

Pe 11 februarie, Dăeşti se va deplasa la Curtea de Arges pentru testul cu CS Afumaţi, iar pe 14/15 februarie se mai caută un amical, fiind discuţii cu CSM Slatina.

Pe 19 februarie este programat testul cu Flacăra Horezu, iar pe 21/22 februarie va fi alt test, adversarul nefiind încă stabilit. Ultimul amical al iernii va fi la Bradu, cu Vediţa Coloneşti, pe 29 februarie.

„Nu o să fie un campionat uşor, toate echipele se întăresc în iarnă, Filiaşi a făcut multe transferuri, returul va fi foarte greu. Trebuie să ne întărim şi noi, mai ales în faza defensivă, avem discuţii să aducem câţiva jucători. Am spus tot timpul că avem nevoie de apărători centrali şi dacă găsim încă un atacant bun, va fi bine. Important este însă să rezolvăm faza defensivă” a anunţat antrenorul Gabi Mangalagiu.

Până acum, singurele transferuri certe sunt fundaşul central Mihai Deaconescu, revenit după doi ani de pauză din Anglia şi fundaşul stânga George Pătulea (junior împrumut de la CS U II Craiova). Juniorul originar din Rm. Vâlcea, Pătulea a fost dorit şi de Horezu, dar Dăeşti a câştigat duelul pentru transferul acestuia. De asemenea, Viitorul insistă şi pentru împrumutul de la CSU II Craiova a lui Radu Bârzan (20 ani), mijlocaş vâlcean care a mai evoluat şi la FC Argeş.

O absenţă certă pentru perioada următoare este cea a lui Ionuţ Săraru, care s-a operat de ligamente şi va lipsi şase luni, fiind clar că el nu va juca în retur. Cu siguranţă, după ce se vor perfecta din transferurile dorite, oficialii de la Dăeşti vor renunţa şi la câţiva din actualul lot, care nu au confirmat în  tur.

Viitorul Dăeşti a încheiat turul pe locul 11, având cinci puncte avans faţă de zona fierbinte, dar echipe ca Sebiş şi Filiaşi, situate pe locuri retrogradabile, se întăresc, ca şi Deva, formaţia de pe locul 12.

Mihai Deaconescu: „Echipa va termina campionatul pe 2”

Mihai Deaconescu (32 ani) a revenit după doi ani de muncă în Anglia şi este gata să joace pentru Dăeşti. „Îmi era dor să joc fotbal, de asta m-am întors în ţară. Am stat doi ani în Anglia, al lucrat, am jucat în Liga 9, am promovat cu FC România, dar era greu. Am la Viitorul Băbeni o grupă de copii de 6-7 ani,  îmi place sa lucrez cu ei, facem antrenamente în sală”.

Mihai este convins că noua sa echipă va fi revelaţia returului în Seria C4. „Trebuie să îmi vină cartea de verde în ianuarie, nu am putut fi legitimat în toamnă, că jucasem 2-3 meciuri la FC România. Fac antrenamente cu echipa de aproape 3 luni, se simte, sunt si odihit, lucram mult acolo, izolam clădirile cu materiale antiincendiu. Avem şi un cantonament, jocuri amicale, iar Liga a  III-a nu e de speriat. Echipa a avut şi ghinion mult, cred ca pe 2 vom termina, e diferenţă de doar 7 puncte şi sunt jucători cu mare experienţă” a mai spus Mihai Deaconescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *