Robert Schell își dorește introducerea gazelor naturale la Brezoi

În opinia primarului Robert Schell, pentru orașul Brezoi, un lucru foarte important este în prezent rezolvarea problemei încălzirii locuinţelor din oraş. Primarul spune că este o chestiune pe care a studiat-o de foarte multă vreme, dar pentru care nu a avut alternative până acum. Speră însă că, o dată cu lansarea noului program de finanţare care presupune extinderea şi înfiinţarea reţelelor gaz în toate localităţile, locuitorii din oraşul Brezoi să poată beneficia și ei de această oportunitate:

„Doar aşa vom rezolva această ultimă mare problemă a oraşului Brezoi. În prima solicitare pe care am făcut-o, Transgaz ne-a dat soluţia de racordare a oraşului la Râureni, dar mi se pare absurd, fiindcă nu ne va lăsa nimeni să traversăm municipiul cu conducta pentru Brezoi. Din păcate, conducta de gaze de la Călimăneşti nu este suficientă pentru a transporta gaz şi pentru Brezoi. În situaţia aceasta, soluția ar fi probabil racordarea oraşului de la Boiţa, sperăm să fie cea agreată. Important este să aducem conducta până la Gura Lotrului, şi apoi ne descurcăm. Pentru mine cea mai mare provocare, ca primar, este încălzirea oraşului şi a blocurilor”, ne-a declarat primarul liberal Robert Schell.

O administraţie de milioane de euro

Robert Schell este primarul care şi-a pus amprenta pe dezvoltarea localităţii, reuşind inclusiv implementarea festivalului „Open Air Blues Festival”, care s-a impus ca fiind unul dintre cele mai bune festivaluri din Europa, și primul eveniment de marcă al județului Vâlcea.

Vizibil şi destul de rapid, Brezoiul se reinventează de la un an la altul, fiind un exemplu de bune practici, inclusiv la capitolul proiectelor cu fonduri europene.

Un proiect care va fi derulat în primăvara aceasta este cel referitor la amenajarea pistelor de biciclete, unde sunt incluse şi trei autobuze electrice, amenajarea staţiilor de autobuz, dar şi câteva biciclete care vor fi puse la dispoziţia pensiunilor, pentru a fi date turiştilor. Proiectul are valoarea de 3,4 milioane de euro. Pe lângă acest proiect, cu bani europeni s-a amenajat şi reabilitarea primăriei, un proiect cu fonduri elveţiene, în valoare de un milion de euro. Pe lista de aşteptare, Robert Schell are înscrise încă două proiecte, care au fost declarate eligibile, dar se așteaptă finanțarea, pentru că momentan au fost depăşite sumele Axei 13 din POR. „Avem speranţe că vor fi realocate alte fonduri şi vor intra şi proiectele noastre la finanţare. Este vorba despre amenajarea parcului central din Brezoi și construirea unei piscine acoperite la baza sportivă, un proiect în valoare de 4 milioane de euro. În plus, acum lucrăm și la un proiect cu finanţare norvegiană, care ne va ajuta să reabilităm şi să extindem iluminatul public. Am convingerea că va fi finanţat şi acesta, în această perioadă. Un alt proiect este amenajarea traseului până în Vârful Ţurţudan. Există parteneriate cu localităţile din zonă, nu neapărat pe tema înfiinţării reţelei de gaze, dar se pot gândi, pentru că este importantă dezvoltarea întregii Văi a Lotrului şi pentru dezvoltarea domeniului schiabil, dar şi al staţiunii Voineasa, implicit”, ne-a declarat primarul liberal al oraşului Brezoi, Robert Schell.

Zonă de relaxare și agrement în orașul Brezoi

Referitor la clădirile degradate care sunt la intrarea în oraşul Brezoi, primarul spune că locaţiile respective sunt în administrarea Hidroconstrucţia, dar s-a gândit la o soluție și pentru această problemă. „Aceeaşi discuţie o avem şi cu clădirile fostei fabrici de cherestea, care sunt tot în patrimoniu privat, dar veţi avea o surpriză pe care am să o fac publică foarte curând, deoarece încă nu am toate datele. Va fi o investiţie foarte mare la Brezoi în acea zonă, tot pentru agrement”, a precizat primarul Robert Schell.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *