Proiect antipoluare pus în practică, la Lungeşti

 Breaking News

Proiect antipoluare pus în practică, la Lungeşti

Proiect antipoluare pus în practică, la Lungeşti
ianuarie 14
11:48 2020

Comuna Lungești este printre puținele din județ unde s-a implementat un proiect menit să prevină poluarea cu nitriți și nitrați. În acest sens,administraţia locală a atras fonduri de la Ministerul Mediului pentruamenajarea unei platformebetonate de gunoi de grajd unde fermierii din comună să ducă iarna gunoiul provenit de la animalele din gospodărie, iar primăvara să-l ia de acolo şi să-l împrăştie pe ogoare. Este un proiect pentru prevenirea poluării cu nitriţi şi nitraţi a zonei.

Localnicii salută faptul că se face un pas spre civilizaţie

Administraţia locală a demaratproiectul privindrezolvarea problemei gunoiuluide grajd şi resturilor vegetale considerând că estenecesară amenajarea unei asemenea platforme pentru gunoiul de grajd, care este un foarte bun îngrăşământ. El va fi distribuit, conformtehnologiei, în anumite cantităţi pe terenurile din localitate. Dacă acest tip de gunoi este distribuit în cantităţi foarte mari, atunci poate deveni un factor poluant, potrivit administrației locale. Investiţia are două elemente, şi anume construirea unei platforme, dar şi achiziţionarea unor utilaje. Valoarea întregului proiect este de aproximativ 600 de mii de euro. Cetăţenii sunt mulţumiţi, mai ales că fermierii, prin proiectele pe care le depun la APIA, trebuie să facă dovada că au platformă de gunoi sau o fosă vidanjabilă. Dacă duc gunoiul pe platforma special amenajată, primăria le eliberează o adeverinţă şi nu vor mai fi obligaţi să îşi facă lucrările respective din banii proprii. Noul amplasament ar putea fi folosit, într-o mică măsură,şi de cetăţenii localităților vecine.

Nitriţii şi nitraţii sunt componenți naturali ai solului, care provin din mineralizarea substanțelor organice azotoase de origine vegetală și animală, sub acțiunea microorganismelor existente în sol. O parte dintre aceștia este absorbită de rădăcinile plantelor și servește ca materie primă pentru sinteza proteinelor și altor compuși cu azot, iar altă parte este antrenată de apele de suprafață sau de cele care se infiltrează în sol şi, în felul acesta, poluează.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...