Constantin Aleca: „Este posibil ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an”

 Breaking News

Constantin Aleca: „Este posibil ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an”

Constantin Aleca: „Este posibil ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an”
ianuarie 19
11:07 2020

Primarul orașului Bălcești, Constantin Aleca, anunţă că este posibil ca lucrările la proiectul de „reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Spitalului orăşenesc Bălceşti” să înceapă în primăvara acestui an.

Proiectul de modernizare privind reînfiinţarea unităţii spitaliceşti din sudul judeţului se va realiza printr-o asociere a Consiliul Județean Vâlcea cu Consiliul Local Bălcești, prin care Consiliul Judeţean a alocat suma de 2,7 miliarde de lei vechi pentru întocmirea studiului de fezabilitate.

Primarul liberal al orașului Bălcești, Constantin Aleca afirmă că în acest sens se fac paşi importanţi în vederea obţinerii finanţării pentru repunerea în funcţiune a unităţii medicale care deservea, până în 2011, peste 40.000 de vâlceni.

Clădirea fostului spital din orașul Bălcești va fi modernizată prin Compania Națională de Investiții. Proiectul se ridică la 2 milioane de euro, iar amplasamentul va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii, care va finanța investiția propriu-zisă.

„Referitor la redeschiderea Spitalului orășenesc Bălcești ne aflăm în faza de strângere a documentație privind avizarea lucrărilor de intervenție (DALI). În prezent, avem toate studiile: geologic, topografic, expertiză tehnică, audit energetic și aproape toate avizele de la gaze, apă și canalizare, CEZ, mediu, cultură, ne mai trebuie doar avizul de la Direcția de Sănătate Publică. După ce luăm și acest aviz urmează depunerea întregii documentații la Compania Națională de Investiții pentru proiectare-execuţie și predarea patrimoniului către aceștia pentru începerea lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere, dotare a Spitalului orășenesc Bălcești, care va funcționa în subordinea Consiliului Local Bălcești. Nu am stat nici o secundă degeaba, fără să nu lucrăm la acest proiect, dorit de toată lumea. Este posibil ca lucrările să înceapă din primăvara acestui an, 2020.Vă vom ține la curent despre toate noutățile apărute”, a anunţat primarul liberal al orașului Bălcești, Constantin Aleca.

Realizarea investiției este una absolut necesară pentru vâlcenii din sudul județului, având în vedere că singura unitate sanitară a fost închisă în 2011. Pe de altă parte, redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului.

În anul 2011, Spitalul din Bălcești, alături de alte multe spitale din țară, a fost închis de Guvernarea Boc. Ulterior, aici a fost înființat un cămin de bătrâni, care și-a închis și el porțile, în anul 2017.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...