Nicolae Joiţa: „La Lăpuşata curge apă plată pe conducta de la rețeaua comunală”

 Breaking News

Nicolae Joiţa: „La Lăpuşata curge apă plată pe conducta de la rețeaua comunală”

Nicolae Joiţa: „La Lăpuşata curge apă plată pe conducta de la rețeaua comunală”
ianuarie 19
18:00 2020

În localitatea Lăpuşata, reţeaua de canalizare a fost introdusă pe o lungime de 25 de kilometri, iar apa pe o lungime de 33 de kilometri. Referitor la reţeaua de apă, în primul mandat, primarul liberal al localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa a reuşit să introducă 17,5 kilometri de reţea de apă potabilă, iar cu bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării, în localitatea Lăpuşata s-au mai făcut în acest mandat lucrări de extindere la reţeaua de canalizare, pe o lungime de şase kilometri:

„La Lăpuşata, în prezent metrul cub de apă şi canalizare este de 5,38 lei. Serviciu de apă şi canalizare al localităţii Lăpuşata are personal de specialitate : administrator, instalator , electrician, laborant, avem licenţă proprie, iar analizele de laborator pe care le facem arată că din reţeaua de apă a localităţii Lăpuşata curge apă plată, adică apa este de cea mai bună calitate. Cetăţenii sunt interesaţi să se branșeze la reţeaua de apă şi canalizare. Societatea care administrează reţeaua de apă se autofinanţează în mare parte. Am mai alocat din bugetul local finanţarea unei pompe submersibile de mare adâncime, pompă care face peste 200 de atmosfere. Am mai prevăzut anul acesta în bugetul local și fonduri pentru investiţii”, a precizat primarul din Lăpuşata.

Condiţiile impuse in programul de finanţare au eliminat localitatea din masterplanul de apă

Un alt proiect prevedea extinderea reţelei de apă în localitatea, și a fost prins în masterplanul judeţului. După lungi tărăgănări în ceea ce priveşte demararea lucrărilor de introducere a sistemelor de apă şi canalizare în localităţi, reprezentanţii instituţiilor implicate în acest proiect au schimbat regulile în timpul jocului, schimbând fundamental modul de a gândi, și afirmând că nu există posibilitatea de finanţare a întregului masterplan, aşa cum a fost gândit iniţial. Prin urmare, condiţiile de selectare au clare: localităţile care nu au 2.000 de locuitori nu au putut intra pe masterplan, iar densitatea branşamentelor la canalizare trebuia să nu fie mai mare de 50 de metri între gospodarii. Aşadar, localitatea Lăpuşata a fost exclusă din masterplan, alături de alte localităţi, care nu s-au pliat condiţiilor impuse în programul european de finanţare :

„În primăvara anului trecut am fost excluşi din masterplanul judeţului. Nu mă plâng, dar trebuiau să o facă mai de mult, astfel ne dădeau posibilitatea să depunem proiectul respectiv, în vederea realizării pe alte programe de finanţare. Oricum, mă voi retrage din ADI Apa Vâlcea de tot, nu voi mai plăti cotizaţia. În prezent, noi administrăm sistemul de apă. În master planul judeţului eram prinşi cu o extindere de reţea pe o lungime de 2,5 kilometri, pentru 37 de familii şi construirea unui puţ de foraj. Cu acest proiect s-ar închide tot ceea ce înseamnă pentru localitate reţea de apă. Ar mai fi nevoie de canalizare, dar vom identifica fonduri pentru a închide şi acest sistem. Nemaifiind prinşi în acest masterplan, avem posibilitatea legală să atragem surse de finanţare pentru acest proiect. Prin urmare ne-am propus ca, pentru această extindere de apă să alocăm fonduri din bugetul local”, a punctat primarul liberal al localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

Claudia Şchiopu

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...