Peste 2.000 de firme noi s-au înființat în județul Vâlcea, în primele 11 luni din anul trecut

 Breaking News

Peste 2.000 de firme noi s-au înființat în județul Vâlcea, în primele 11 luni din anul trecut

Peste 2.000 de firme noi s-au înființat în județul Vâlcea, în primele 11 luni din anul trecut
ianuarie 19
17:10 2020

Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a comunicat că, în cursul primelor 11 luni din anul trecut, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 2.015 de înmatriculări de firme noi, cu 11,7% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2018. Dintre cele 2.015 firme nou înfiinţate 1.286 erau SRL-uri, 239 erau Întreprinderi Individuale (II), 305 erau Persoane Fizice Autorizate (PFA), 182 Instituţii Financiare (IF) şi nici o societate pe acţiuni. În comparație, în cursul primelor șapte luni din anul 2019 s-au efectuat 1.455 de înmatriculări de firme noi, cu 23,6% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2018. Înfiinţarea unei firme este pentru majoritatea antreprenorilor, primul pas în mediul de afaceri.

Cea mai răspândită formă de organizare a firmelor este SRL-ul, aceasta fiind una dintre cele mai sigure variante de organizare pentru asociaţi. Siguranţa în cazul societăţilor tip SRL este dată de faptul că asociaţii (persoane fizice) unei astfel de firme vor fi răspunzători în caz de insolvenţă doar cu patrimoniul firmei şi capitalul social pe care l-au adus în firmă.

Numărul de asociaţi este limitat la 50, însă este permis ca o persoană fizică sau juridică să fie asociat unic într-un SRL. Mai mult, versatilitatea acestui tip de formă juridică presupune existenţa unor formule prin care statul poate acorda anumite facilităţi fiscale. Dacă SRL-ul înfiinţat are venituri de sub 65.000 de euro pe an, el va fi încadrat în categoria microîntreprinderilor, beneficiind de înlocuirea impozitului pe profit de 16% cu un impozit pe venit de 3%. În cazul în care asociatul societăţii nu a mai deţinut vreodată acţiuni sau părţi sociale în cadrul unei firme din spaţiul european, aceştia au dreptul de a înfiinţa un SRL-D. Această opţiune este, de cele mai multe ori, de preferat oricărui SRL datorită unor avantaje deloc de neglijat: înfiinţare gratuită, finanţare de 10.000 euro

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...