Dănicei, comuna campioană la investiţii

 Breaking News

Dănicei, comuna campioană la investiţii

Dănicei, comuna campioană la investiţii
ianuarie 20
17:43 2020

Din anul 2004, când a câştigat pentru prima oară încrederea cetăţenilor pentru Primăria comunei Dănicei, Dumitru Pirneci s-a remarcat prin proiectele realizate, reuşind să câştige respectul consătenilor și fiind reconfirmat de fiecare de fiecare dată în funcţie, cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor. În timpul mandatelor sale, localitatea a căpătat o altă înfăţişare. Primarul a realizat în ultimii ani numeroase proiecte, a implementat altele şi speră ca, pe viitor, comunitatea din Dănicei să beneficieze de toate utilităţile, iar cetăţenii să fie mulţumiţi. Primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci este la al patrulea mandat şi spune că tot ceea ce se vede în comuna sa reprezintă un standard de viaţă „normal”, de care ar trebui să se beneficieze fiecare cetăţean.Printre proiectele finalizate se numără construcţia unor poduri de beton peste pârâul Trepteanca, alimentarea cu apă, reabilitarea tuturor şcolilor, aduse acum la standarde moderne, construirea a numeroase punţi pietonale, iar asfaltarea drumurilor este prioritatea zero pentru Dănicei.

Localitatea are o reţea de drumuri care însumează peste 110 de kilometri, astfel primordială pentru conducerea primăriei a fost întotdeauna rețeaua de drumuri.

„În cele patru mandate am fost atras fonduri pentru cinci proiecte majore în vederea modernizării drumurilor comunale. Fonduri destul de semnificative au fost şi pentru înfiinţarea reţelei de apă pe o lungime de 40 de kilometri, proiect care s-a desfăşurat în primul mandat, apoi pentru reţeaua de canalizare, o bază sportivă şi, nu în ultimul rând, pentru modernizarea şcolilor. Lăsând modestia la o parte, pot spune că localitatea Dănicei se află printre primele comune din judeţ care a atras cele mai multe fonduri guvernamentale. Nu a existat mandat să nu fac ceva în localitate. La toate aceste obiective realizate cu bani guvernamentali adaug şi fondurile alocate pentru situaţii de urgenţă, bani care au venit întotdeauna la timpul potrivit”, afirmă primarul.

Dumitru Pirneci: „Am reuşit să aduc Dăniceiul în rândul celorlalte localităţi”

Dumitru Pirneci este primarul care, indiferent de oră sau de zi este alături de comunitate: „Comunitatea are încredere, şi eu sunt alături de ei indiferent de oră sau zi. Când cineva din localitate îmi cere ajutorul mă fac „luntre şi punte”, și trebuie să-l ajut. Nu există pentru mine cuvântul nu se poate, atâta timp cât ajutorul cerut de cetăţean ţine de mine. Sunt alături de locuitori, iar ei sunt alături de mine, şi Dumnezeu m-a ajutat. Am reuşit să aduc comuna dintr-un loc unde nu era nimic, unde nu exista un metru de asfalt iar apa era un vis, în rândul celorlalte localităţi. Când am preluat frâiele acestei localităţi nu ştiu dacă mai exista comună fără primărie, dar noi nu aveam o astfel de locaţie. Cu toate acestea, primul proiect pentru care am întocmit documentaţia a fost înfiinţarea reţelei de apă, apoi asfaltarea drumurilor și, concomitent, am atras fonduri pentru reabilitarea şcolilor. Îmi aduc aminte că, la şcoala din centru, iarna intra zăpada prin geamurile crăpate, iar pardoseala era putredă şi mucegăită. Astăzi, toate locaţiile sunt primitoare şi modernizate, dar , din păcate, numărul copiilor este în scădere, abia dacă mai avem 125 de copii, iar acest lucru este o problemă destul de gravă. În localitate sunt construite şase şcoli, dar funcţionale mai sunt doar două şi, dintre acestea, cred că foarte curând va mai rămâne o singură şcoală”, afirmă primarul.  Claudia Şchiopu 

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...