NU SE IMPUNE măsura sacrificării porcilor domestici din gospodăriile populației

 Breaking News

NU SE IMPUNE măsura sacrificării porcilor domestici din gospodăriile populației

NU SE IMPUNE măsura sacrificării porcilor domestici din gospodăriile populației
ianuarie 20
19:56 2020

Prefectul Tiberiu Costea a cerut, din nou, urgentarea organizării de vânători în zonele forestiere afectate, pentru împușcarea mistreților „la ras

Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, a convocat luni,  20 ianuarie 2020, în ședință extraordinară de lucru, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Vâlcea, pe tema situației actuale la nivelul județului Vâlcea, a pestei porcine africane.
Ședința a avut loc la solicitarea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, având în vedere buletinele de analiză, prin care s-au confirmat noi cazuri de pestă porcină africană, respectiv unul într-o exploatație de tip familial din localitatea Perișani și cinci la mistreți găsiți morți pe Fondul de Vânătoare 37 Mitrofani (unul) și pe Fondul de Vânătoare 38 Dobrușa (patru).
Directorul DSVSA Vâlcea, Gabriel Miclea, a precizat că în momentul de față mai există încă șapte suspiciuni la porci mistreți găsiți morți, șase dintre ei fiind pe Fondul de vânătoare 38 Dobrușa, unde până în prezent  au fost confirmate 35 de cazuri, iar cealaltă suspiciune este la un porc mistreț găsit mort pe Fondul de Cinegetic 19 Olănești. De asemenea, mai există două suspiciuni și la porcii domestici, una într-o gospodărie din comuna Șușani, iar cealaltă în orașul Băile Olănești. Probele au fost deja trimise spre analiză la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București și se așteaptă rezultatele.
Ca urmare a acestor noi cazuri, pe lângă măsurile aprobate pentru combaterea focarelor de pestă porcină, prefectul Tiberiu Costea a cerut, din nou, urgentarea organizării de vânători în zonele forestiere afectate, pentru împușcarea mistreților „la ras”, pentru a preveni astfel răspândirea virusului pestei porcine africane către gospodăriile populației din apropiere
În ceea ce privește focarele de pestă porcină africană din gospodăriile private, din datele prezentate și din planul de măsuri aprobat a rezultat faptul că deocamdată NU SE IMPUNEmăsura sacrificării porcilor domestici din gospodăriile populației, ci doar o atentă monitorizarea a zonelor afectate.
În momentul de față, în județul Vâlcea, sunt confirmate 9 focare de pestă porcină africană în gospodăriile populației (câte unul în Păușești Măglași, Drăgoești, Băbeni, Lungești, Drăgășani, Olanu, Perișani și două în Orlești) și 38  de cazuri la porcii mistreți ( 35 de mistreți din Fondul de Vânătoare 38 Dobrușa, doi din Fondul de Vânătoare 37 Mitrofani și unul în Fondul de Vânătoare 39 Ușurei).
Potrivit datelor Direcției Silvice Vâlcea, de la declararea focarului de pestă porcină africană  (7 ianuarie 2020) și până acum, au fost recoltați 23 de mistreți de pe fondurile cinegetice Dobrușa și Răcoasa (care face parte din zonele de infestare și tampon a FC 38 Dobrușa), la unul dintre aceștia fiind confirmat virusul pestei porcine africane.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...