La Prefectura Vâlcea s-a desfășurat prima ședință din 2020 a Consiliului Consultativ al structurilor asociative din județ

 Breaking News

La Prefectura Vâlcea s-a desfășurat prima ședință din 2020 a Consiliului Consultativ al structurilor asociative din județ

La Prefectura Vâlcea s-a desfășurat prima ședință din 2020 a Consiliului Consultativ al structurilor asociative din județ
ianuarie 24
04:59 2020

Luni, 20 ianuarie 2020, la sediul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, s-a desfășurat prima ședință din acest an a Consiliului Consultativ al structurilor asociative din județul Vâlcea, tema principală de dezbatere fiind cadrul legislativ care reglementează funcționarea organizațiilor neguvernamentale din România.
În cadrul ședinței, ce a fost prezidată de prefectul Tiberiu Costea împreună cu subprefectul Sebastian Fârtat, președintele Asociației pentru Studii Juridice, Constantin Cezar Tită, a prezentat „Considerații asupra legislației specifice de funcționare a ONG-urilor” , o notă de fundamentare în baza căreia a fost solicitată înaintarea către Guvern a unei propuneri de abrogare a art. 53 din Legea 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, articol care a completat art. 34 din OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații și potrivit căruia organizațiile non-guvernamentale sunt obligate să comunice Ministerului Justiției datele de identificare a beneficiarilor reali.
Motivul acestei solicitări, aprobată cu unanimitate de voturi de către membrii Consiliului Consultativ prezenți la ședință, este acela că beneficiarii reali nu pot fi determinați cu precizie decât în situația în care aceste entități ar lucra doar în scopul unei singure persoane fizice sau juridice. De asemenea, în multe cazuri acești beneficiari sunt copii ale căror date personale, potrivit legii, beneficiază de o protecție sporită, astfel că acest articol de lege nu face decât să perturbe activitatea asociațiilor și fundațiilor, creând situații în care președintele unei organizații non-guvernamentale nu poate să își îndeplinească această obligație sau poate fi urmărit penal pentru fals în declarații.
Alte teme ridicate de participanți în cadrul acestei ședințe, care a durat aproximativ trei ore, au fost legate și de lipsa unui sprijin real al ONG-urilor de către autoritățile locale pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 4 din Legea 186/2003 privind susținerea și promovarea culturii scrise, fiind solicitată, totodată, reluarea dialogului dintre Instituția Prefectului și reprezentanții ONG-urilor în scopul stimulării și promovării creatorilor din toate domeniile de activitate pe plan național și internațional.
De asemenea, o altă temă ridicată de reprezentanții ONG-urilor din Vâlcea a fost și necesitatea introducerii în programa școlară a unor ore de educație rutieră, care să fie predate de persoane calificate și autorizate în acest sens.
Alte probleme dezbătute au fost legate de administrarea unor active ce aparține unor instituții și societăți, precum și salubrizarea zonelor adiacente drumurilor naționale și în special a Drumului Național 7, pe sectorul Călimănești –Câineni, inclusiv a căii ferate ce străbate Valea Oltului.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...