Buget orientat prioritar pe investiţii în 2020, la Stoeneşti

Primăria Stoeneşti va avea în acest an un buget care, în opinia primarului, va asigura nu doar funcționarea fără probleme a administrației locale în anul 2020, ci și finanțarea unor investiții publice: „Încă lucrăm la creionarea bugetului local pentru anul 2020, dar ceea ce pot să vă asigur este că, pentru acest an avem la Stoeneşti un buget care ne permite sa alocăm fonduri pentru fiecare proiect. Fac această precizare fiindcă noi avem proiecte cu bani europeni şi guvernamentali cu valori foarte mari, pentru care trebuie să acoperim întreaga cofinanţare. Sunt liniştit, fiindcă nu avem un buget de austeritate ci dimpotrivă, putem acoperi toate capitolele. Lucrările pe care le-am propus vor viza, în primul rând, reabilitarea infrastructurii publice”, a declarat Gheorghe Dumbravă , primarul liberal al comunei Stoeneşti.

Bugetul local pentru anul 2020 al Primăriei Stoeneşti urmează să fie conturat de specialiștii din departamentalele administraţiei locale în zilele următoare, după care va fi lansat în dezbatere publică și, în cursul lunii februarie, va fi supus dezbaterii și aprobării în Consiliul Local.

Gheorghe Dumbravă: „Pe mine nu mă sperie varianta alegerilor locale în două tururi de scrutin”

Referitor la asumarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi, primarul din Stoeneşti spune că pe el nu îl sperie varianta alegerilor locale în două tururi de scrutin, precizând că a fost o perioadă pozitivă pentru investiții și întocmirea de noi proiecte. S-au asfaltat drumurile comunale, s-au reabilitat toate căminele culturale din localitate, s-au modernizat şcolile şi dispensarele, s-a construit din temelii o grădiniţă, s-a introdus apa şi canalizarea şi s-au ridicat noi poduri trainice. O infrastructură bine pusă la punct este bilanţul la finele acestui mandat, cu proiecte în valoare de peste 8 milioane de euro în derulare, finanțate din fonduri europene şi guvernamentale: „Mai sunt câteva luni, ne apropiem de campania electorală pentru alegerile locale, dar acest aspect pe mine nu mă abate din treaba pe care o am în această primărie. În această perioadă avem un proiect în faza de licitaţie pe o lungime de 6,2 kilometri şi multe alte lucrări în localitate. Nu mă voi distrage de la obligaţiile pe care le am în această perioadă. În tot acest timp am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să atrag fonduri, am întocmit proiecte, avem lucrări în derulare, iar altele sunt în fază de implementare. S-a muncit, iar oamenii văd că apreciază acest lucru. Am fost ales în funcţia de primar pentru prima oară în anul 2012 şi reconfirmat cu 95% din voturile cetăţenilor în 2016. Am reuşit, în doar șapte ani, să aliniez Stoeneştiul cu localităţile dezvoltate ale judeţului Vâlcea. Zeci de proiecte în valoare de peste 8 milioane de euro au fost implementate în localitate sau sunt în curs de execuţie, și vizează modernizarea infrastructurii. Prin urmare, pe mine nu mă  sperie varianta alegerilor locale în două tururi de scrutin”, afirmă Gheorghe Dumbravă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *