Gheorghe Constantinescu: „Amenzile neachitate încarcă primăria cu datorii”

 Breaking News

Gheorghe Constantinescu: „Amenzile neachitate încarcă primăria cu datorii”

Gheorghe Constantinescu: „Amenzile neachitate încarcă primăria cu datorii”
ianuarie 26
17:32 2020

Conform Codului Fiscal, dacă o persoană are amenzi neplătite, atunci nu mai poate să îşi plătească impozitul pe casă şi teren, până nu îşi achită penalităţile. Sunt situaţii destul de multe când obligaţiile pentru proprietăţi sunt mai mici decât amenzile aplicate de poliţie, existând posibilitate să nu se mai încaseze nimic de la unele persoane. Viceprimarul cu atribuţii de primar de la Șușani, Gheorghe Constantinescu a precizat că primarii cer ca ANAF să încaseze amenzile aplicate, pentru că autorităţile locale nu au nici o legătură cu ele, dar au numai probleme din cauza lor. Prin urmare, legea încurcă treburile în primării, obligând autorităţile locale să încaseze mai întâi banii pentru amenzi, şi abia apoi pentru case şi terenuri. Legislaţia îi pune în dificultate de multe ori pe primari, care de multe ori nu mai încasează nimic de la unii datornici. Atunci când un cetăţean conştiincios, care îşi plăteşte datoriile vine la primărie cu banii pentru a-şi achita taxele şi impozitele, contabilul îi spune că mai are şi amenzi neachitate. Acestea pot fi ale lui, sau ale unui copil care figurează cu domiciliul la adresa lui. Mulți localnici refuză atunci să mai plătească, conștient de faptul că banii pentru impozit nu mai merg pentru casă şi teren, ci pentru amenzi, care în unele cazuri pot fi mult mai mari decât sumele datorate pentru proprietăţi la ţară: „Noi, primarii, am pus problema amenzilor încasate de cetăţenii care vin la primărie, ministrului finanţelor, Florin Cîţu. Cea mai grea problemă este faptul că nu avem personal calificat pentru colectarea acestor amenzi. Mai mult, aceste amenzi neachitate încarcă primăria cu datorii care se răsfrâng asupra administraţiilor, care nu mai pot să acceseze fonduri europene, fiindcă aceste datorii apar în sistem ca şi cum ar fi ale administraţiei locale, dar noi nu putem să îi colectăm. Mai mult, nu avem personal angajat pentru acest departament. La întâlnirea pe care am avut-o cu primarii, ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a promis că va reglementa această problemă. Din punctul meu de vedere, aceste datorii ale cetăţenilor trebuie să fie transmise către ANAF, fiindcă această instituţie are pârghiile necesare în ceea ce priveşte achitarea amenzilor de către cetăţenii rău platnici. Avem o persoană care are datorie la primărie aproape un miliard de lei vechi, și nu am cum să-l execut, fiindcă nu are absolut nimic pe numele lui, nu are serviciu pentru a-i face poprire pe salariu, nu are pensie şi, de câtăva vreme este la puşcărie, iar primăria este încărcată cu datorie din cauza acestei sume. În mare parte, cei care au amenzi refuză să îşi mai achite dările către stat”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...