La Berislăveşti, dările către stat nu s-au majorat

 Breaking News

La Berislăveşti, dările către stat nu s-au majorat

La Berislăveşti, dările către stat nu s-au majorat
ianuarie 26
17:29 2020

Construcția bugetară a Primăriei Berislăveşti în acest an este axată în principal pe funcționare și investiții,iar majorarea taxelor locale se va face doar cu câteva procente, dar nesemnificativ, a anunţat viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu: „Nu o este o majorare semnificativă pe care cetăţenii să o simtă, creşterea se face conform codului fiscal. Majorarea taxelor şi impozitelor nu este o soluţie în ceea ce priveşte creşterea bugetară, ea reprezentând doar o împovărare a cetăţeanului”, este de părere viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu.

Tinerii care şi-au dorit să-şi construiască o casă în comună au primit o mână de ajutor de la primărie

Administraţia locală din Berislăveşti a dat în concesiune tinerilor din localitate parcele de teren pentru a-şi construi locuinţe, cu posibilitatea de a le cumpăra după finalizarea construcţiei. Primăria mai are suprafață de teren în satul Stoeneşti, strada Richeru pentru încă cinci loturi de case: „Intenţionăm să dăm în concesiune şi aceste cinci loturi, pentru că avem cereri din partea tinerilor care vor să îşi construiască locuinţe la noi în comună. În total, peste 35 de tineri din localitate şi-au construit case, iar anul acesta, în multe dintre aceste familii va veni pe lume câte un bebeluş, inclusiv soţia mea este însărcinată. În localitate suntem multe familii tinere, iar anul acesta şi anul viitor vom avea peste 20 de nou născuţi. Pe mine mă bucură acest fapt, pentru că am atras fonduri pentru construirea a două grădiniţe la standarde de ultimă generaţie, iar anul acesta ambele locaţii se vor finaliza. Avem şcoli moderne, dar şi o infrastructură bine pusă la punct”, a afirmat viceprimarul cu atribuţii de primar.

Nicolae Popescu: „Construirea noilor grădiniţe vine în sprijinul tinerilor căsătoriţi”

Pentru a veni în sprijinul părinţilor care au copii de vârstă preşcolară şi sunt nevoiţi sa apeleze la serviciile unor grădiniţe cu program prelungit din alte localităţi sau să-i lase acasă, cu bunicii, administraţia locală din Berislăveşti a atras fonduri europene în vederea înfiinţării unei grădiniţe cu program prelungit şi a unei grădiniţe cu program normal.

Noile locaţii se construiesc în centrul comunei. Demersurile administraţiei locale au venit la cererea tinerilor din localitate, care au sesizat nevoia, în primul rând, a deschiderii unei grădiniţe cu program prelungit. La ora actuală nu funcționează nici o astfel de unitate la Berislăveşti. Ambele grădiniţe vor avea în dotare săli de clasă spaţioase, dormitoare cu dotări complete, săli de masă, toalete amenajate special pentru copii şi vor fi dotate cu material didactic. Curţile vor fi amenajate ca spaţiu de joacă pentru copii, cu tobogane şi leagăne: „Prin intermediul Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale s-a reuşit obţinerea finanţării pentru realizarea proiectului de construire a grădiniţei cu program prelungit, iar lucrările la cea de-a doua grădiniţă cu program normal se vor finaliza în toamna acestui an. Demersurile noastre au venit la cererea cetăţenilor din localitate. În localitatea noastră, dar şi în localităţile vecine sunt multe familii tinere care nu au cu cine să își lase copiii, cât timp ei sunt la serviciu, iar construirea acestei grădiniţe vine în sprijinul lor. Localitatea se populează pe zi ce trece, tot mai mulţi îşi construiesc case, deci există o evoluţie demografică ascendentă. Noi am sprijinit în acest sens tinerii din Berislăveşti, care primesc gratuit şi teren de casă. În localitatea Berislăveşti funcţionează în trei sate grădiniţe, dar vrem să îi aducem pe toţi copiii în noua grădiniţă cu program normal, care se construieşte în prezent”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Nicolae Popescu.

Comuna întinerește pe zi ce trece

În condițiile în care sate întregi se sting încet, pentru că tinerii pleacă la oraș, la Berislăveşti se întâmplă exact invers. Comuna întinerește pe zi ce trece, numărul locuitorilor este în creştere, pentru că mulţi „orăşeni” din părăsesc urbea și se stabilesc în provincie, la curte și la aer curat.

În cel mai scut timp, localitatea, aflată la nici 20 de kilometri de municipiu şi la o aruncătură de băţ faţă de Călimăneşti va deveni un una dinte cele mai cochete aşezări, care va atrage tot mai mulți tineri.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...