Deputatului Vasile Cocoș, prezent la lansarea proiectului „Creșterea capacității instituționale a Curții de Conturi a României și a capacității de a interacționa cu mediul extern”

 Breaking News

Deputatului Vasile Cocoș, prezent la lansarea proiectului „Creșterea capacității instituționale a Curții de Conturi a României și a capacității de a interacționa cu mediul extern”

Deputatului Vasile Cocoș,  prezent la lansarea proiectului „Creșterea capacității instituționale a Curții de Conturi a României și a capacității de a interacționa cu mediul extern”
februarie 01
12:48 2020

Marţi, 21 ianuarie 2020, la sediul Curții de Conturi a României a avut loc Conferința de lansare a proiectului „Creșterea capacității instituționale a Curții de Conturi a României și a capacității de a interacționa cu mediul extern”, finanțat prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale al Uniunii Europene și implementat în cooperare cu Comisia Europeană.

La acest eveniment a fost invitat în calitate de președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuției bugetelor anuale ale Curții de Conturi,  deputatul social-democrat Vasile Cocoș,  care a vorbit despre necesitatea dezvoltării și consolidării capacității instituționale a Cur’ii de Conturi a României în relația cu celelalte instituții și societatea civilă pentru beneficiarul final al proiectului,  cetățeanul:

Vasile Cocoș:  „Avem nevoie de o instituție echidistantă care să funcționeze ca un barometru”

„Apreciez invitația la conferința de lansare a unui proiect care beneficiază de finanțare europeană pentru reforma structurală a unei instituții de tradiție din România. Prezența la aceeași masă a reprezentanților Legislativului, Executivului , societății civile și ai Curții de Conturi a României este o dovadă că atunci când există voință și viziune lucrurile pot depăși orgoliile politice și se pot așeza în matca lor firească: interesul cetățeanului.

Obiectivele proiectului “Creșterea capacității instituționale a Curții de Conturi și a capacității de a interacționa cu mediul extern”, o strategie în ceea ce privește resursa umană și o strategie de comunicare internă și externă, reprezintă premisele de bază pentru dezvoltarea oricărei instituții publice în societatea în care trăim

Cea mai de preț resursă a unei instituții este cea umană, iar de politica de recrutare, profilul viitor al auditorului și calitățile necesare acestuia depinde viitorul Instituției Supreme de Audit din România. În ceea ce privește Curtea de Conturi a României (CCR), pot spune că avem o colaborare foarte bună la nivel instituțional, dar, personal, simt nevoia aprofundării ei. Cred că dincolo de raportarea periodică pe diferitele audituri pe care le face conform misiunii sale constituționale, Curtea de Conturi a României poate să își folosească expertiza și în îmbunătățirea procesului legislativ prin prisma experienței verificărilor pe care le face. Avem nevoie de o instituție echidistantă care să funcționeze ca un barometru ce măsoară performanța instituțională. Mai mult decât atât, colaborarea cu Curtea de Conturi a României se poate realiza și pe palierul Guvern-Parlament, în sensul că urmărirea aducerii la îndeplinire a recomandărilor formulate în urma auditării poate fi realizată cu sprijinul comisiilor de specialitate din Parlament la care să participe și ministrul de resort. Atunci recomandările formulate de Curtea de Conturi a României pe diferite politici publice ar avea o mai mare greutate în aplicarea lor de către Executiv, cu sprijinul Parlamentului în calitatea lui de instituție cu cea mai mare legitimitate într-o democrație”, a ținut să precizeze deputatul social democrat Vasile Cocoș, membru titular în cadrul  Comisiei de buget – finanțe – bănci din Camera Deputaților.

Vasile Cocoş: „Îmi  doresc ca dezvoltarea și întărirea capacității instituționale a Curţii de Conturi a României să producă efecte vizibile”

În ceea ce privește strategia de comunicare orientată spre transparență și deschidere, deputatul social democrat Vasile Cocoș, consideră că foarte multe dintre lucrurile pozitive pe care Curtea de Conturi a Romaniei le realizează nu sunt cunoscute de publicul larg. Cu ocazia acestui eveniment deputatul Vasile Coco a subliniat faptul că este timpul ca dincolo de controlul asupra cheltuirii eficiente a fondurilor publice, Instituția Supremă de Audit din România să contribuie prin experiență și expertiză la creșterea calității vieții cetățenilor:

„Pentru ca Instituția Supremă de Audit a României să își poată asuma un rol mai pregnant la nivelul activității de îndrumare și pentru a fi mai prezentă în relație cu principalii stakeholderi, este nevoie de o modificare a legii de organizare și funcționare a acesteia. De aceea, vom susține un dialog cât mai amplu cu principalele partide de pe scena politică pentru a ajunge la un proiect legislativ care să ofere Curtea de Conturi a României instrumentele de răspuns la problemele emergente ale unei societăți europene în continuă schimbare.

În calitate membru al Comisiei de Buget – Finante – Banci din Camera Deputatilor  si de președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuției bugetelor anuale ale Curții de Conturi îmi doresc ca dezvoltarea și întărirea capacității instituționale a Curţii de Conturi a Romaniei, pe cele două paliere – resursa umană și strategia de comunicare,  să producă efecte vizibile și în relația cu celelalte instituții și societatea civilă, atât în ceea ce privește creșterea calității rapoartelor de audit, cât și în ceea ce privește deschiderea și transparența față de beneficiarul final: cetăţeanul”, a precizat deputatul Vasile Cocoș.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...