Vâlcea câştigă în Suedia şi este aproape de sferturile de finală!

SCM Rm. Vâlcea a câștigat duminică seara cu 23-17 meciul din deplasare cu IK Savehof, în Grupa 2 principală a Ligii Campionilor la handbal feminin. După numai două jocuri în Main Round, echipa lui Florentin Pera a făcut deja un pas uriaș spre sferturile de finală.

SCM Rm. Vâlcea și-a atins obiectivul și cu Savehof, iar Vâlcea este deja cu un picior calificată între cele mai bune opt echipe în acest sezon!

Fetele lui Florentin Pera sunt pe val, ele ajungând în Suedia după patru victorii la cel puțin cinci goluri diferență, realizate în trei competiții diferite.

Mireya Gonzalez a înscris primul gol al echipei abia în minutul 5, dar nici gazdele nu au fost mai eficiente. Vâlcea s-a blocat bine, iar după 10 minute, după ce a luat pulsul adversarei, a preluat definitiv inițiativa. Atacul a fost rezolvat tocmai cu faza de apărare. S-au câștigat multe mingi în apărare, dar mai ales Marta Batinovic a fost într-o zi foarte bună, astfel că de la 6-6 în minutul 17, campioana României a ajuns la 15-7 până la pauză. Așadar, într-un „parțial” de 13 minute, vâlcencele au reușit un 9-1!

Diferența a fost decisivă încă de la pauză, astfel că reprezentanta României a intrat mult mai relaxată în partea secundă. Nu a mai avut aceeași luciditate în atac, dar nici nu i-a permis adversarei să se apropie. Practic, vreo 10 minute s-a jucat fără goluri (s-a înregistrat scorul de 1-1 în primele 10 minute ale reprizei a doua), dar timpul s-a scurs în favoarea echipei SCM.

S-a remarcat tot portarul Marta Batinovic, care a depășit procentajul de 50%. Vâlcea a atins diferența maximă în minutul 48, scor 20-11. De îndată ce toate emoțiile au fost spulberate, au intrat în teren toate jucătoarele, la fel ca și la partida cu Krim Ljubljana. La final, s-a înregistrat o diferență de șase goluri, 23-17, rezultat care saltă SCM în tabăra echipelor cu pretenții de Final Four din Grupa 2. Săptămâna viitoare, echipa lui Florentin Pera chiar are un test în acest sens, un joc cu Gyor, campioana en-titre, pe teren propriu. De la înfrângerile cu Brest și Buducnost, echipa a crescut în omogenitate și la capitolul încredere.

Tot în Grupa 2, Gyor a câștiga partida cu Buducnost cu 26-24, iar Brest s-a impus la Krim Ljubljana cu 29-25. Clasamentul: Gyor – 11 puncte, Brest Bretagne – 11 puncte, Buducnost – 6 puncte, SCM Rm. Vâlcea – 4 puncte, Krim Ljubljana – 2 puncte, Savehof – 2 puncte.

IK Savehof – SCM Rm. Vâlcea 17-23 (7-15)

Aseskog, Borjesson; Astrom Nilsson, Blomst, Cardell, Dano 4, Ekenman Fernis 1, Forsberg, Kronell 1, Lagerbon 2, Lindberg Blohm, Lindvall Haggren 1, Lundback 1, Mortensen 4, Ortorp 3, Pettersson

Batinovic, Ciucă, Dumanska; Băcăoanu, Badea, Da Silva Vieira 1, Elghaoui 4, Fernandez Fraga 3, Florica 1, Glibko, Gonzalez 4, Liscevic 5, Lopez 3, Norgaard, Trifunovic 2, Zamfirescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *