Dezastrul provocat de porcii mistreţi este o problemă veche în județ, pentru care nimeni nu a făcut nimic

 Breaking News
  • No posts were found

Dezastrul provocat de porcii mistreţi este o problemă veche în județ, pentru care nimeni nu a făcut nimic

Dezastrul provocat de porcii mistreţi este o problemă veche în județ, pentru care nimeni nu a făcut nimic
februarie 03
17:41 2020

Nicolae Moraru: „Parlamentarii noştri nu au făcut nimic, au fost surzi la strigătul nostru de ajutor

În localitatea Pietrari, cetăţenii sunt informaţi cu privire la faptul că mai multe focare de pestă porcină au fost confirmate în localităţi diferite din judeţul Vâlcea. Chiar dacă autorităţile au dispus măsuri severe pentru combaterea acestei boli, oamenilor le este teamă.  De ani buni, comunităţi întregi din judeţ se plâng de invaziile mistreților, dar statul nu a făcut nimic în acest sens, a fost surd la strigătul de ajutor al cetăţenilor. Invaziile mistreților care distrug culturile în fiecare anotimp este o mare şi veche problemă, iar acum vestea că, în anumite zone unde trăiesc porcii mistreți s-a descoperit focarul de pestă porcină africană şi răspândirea virusului în rândul porcinelor a creat panică: În nenumărate rânduri, primarul localităţii Pietrari, Nicolae Moraru, a subliniat faptul că, de ani buni, localnicii din Pietrari au făcut tot posibilul sa alunge porcii mistreţi care le distrug culturile. Mai mult, din cauza faptului că perioade lungi de timp animalele nu mai au mâncare în pădure, le determină să coboare din ce în ce mai des în localitate. Inclusiv ziua, în amiaza mare porcii trec prin sat, pe lângă casele gospodarilor, dar şi pe lângă grajdurile cu animale:

„Din păcate, statul român ţine mai mult la porcii mistreţi și nu ia nici o măsură cu aceste animale care în fiecare an ne distrug culturile, munca bietului om de-o vară. Suntem în permanentă stare de alertă privind focarul de pestă porcină. Am primit avertizări pentru întocmirea comandamentului local. Dezastrul provocat de porcii mistreţi este o problemă veche în județ, se ştie că noi, primarii, ne plângem de multă vreme, dar parlamentarii noştri nu au făcut nimic, au fost surzi la strigătul nostru de ajutor. Este problema întregului judeţ, iar autorităţile judeţene şi parlamentarii noştri cunosc problema, și nu iau măsuri. Nu am văzut pe vreunul să ia atitudine faţă de această problemă, a porcilor mistreţi. Porcii mistreţi vin până în centrul localităţii, și ne-au distrus tot, nu mai avem nimic, ne-au distrus chiar şi terenul de fotbal din comună. Aceste pagube sunt în fiecare an din ce în ce mai grave, fiindcă mistreţii s-au înmulţit şi nimeni nu face nimic, iar statul spune că nu are bani să ne despăgubească. Pe de altă parte, legea privind despăgubirile în urma dezastrelor făcute de porcii mistreţi spune că trebuie să ne protejăm noi culturile. Soluţia este scăderea numărului porcilor mistreţi. Lumea este disperată cu această pestă porcină, vin la mine cetăţenii şi mă întreabă dacă le vom lua porcii din curte. Cu toate acestea, aceste animale sălbatice sunt protejate de lege, iar statul este surd la strigătul nostru de ajutor, și nimeni nu face nimic. Politicienii ar trebui să răspundă mai bine nevoilor cetăţeanului”, a precizat primarul localităţii Pietrari, Nicolae Moraru.   

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...