Georgian Fulgescu: „Suntem nu doar îndreptățiţi, ci și obligaţi să dăm în judecată Guvernul”

 Breaking News

Georgian Fulgescu: „Suntem nu doar îndreptățiţi, ci și obligaţi să dăm în judecată Guvernul”

Georgian Fulgescu: „Suntem nu doar îndreptățiţi, ci și obligaţi să dăm în judecată Guvernul”
februarie 03
18:17 2020

Anul trecut, în luna noiembrie, Primăria Pesceana a primit un avans privind finanţarea proiectului de asfaltare a drumurilor comunale, pentru proiectul depus la FDI, program care ulterior a fost desfiinţat de Guvernul Orban. În urma alocării primei tranşe de bani, administraţia locală din Pesceana a demarat procedura de atribuire a lucrărilor pentru asfaltarea drumurilor comunale prinse în proiect, urmând ca, o dată cu venirea primăverii să înceapă lucrările. Ca mulţi alţi primari, la data respectivă, primarul localităţii Pesceana, Ion Vasile a semnat proiectul, în calitate de beneficiar, împreună cu Comisia Națională de Strategie și Prognoză, ca finanțator, entitate aflată în subordinea Guvernului.  Administraţia locală a anunțat că va acționa statul în judecată dacă va pierde proiectul pentru care a cheltuit fonduri pentru proiectare, realizarea studiului de fezabilitate, dar şi pentru contractarea firmei de construcții în vederea execuției investiției, în cazul în care actualul Guvern nu va găsi soluţii de finanţare a întregului proiect:

„Noi aşteptăm ca statul să ne aloce diferenţa de bani. În acest sens vom face solicitare către Guvern, altfel constructorul ne va acţiona pe noi în instanţă. Şi are dreptate, fiindcă are obligaţii în primul rând faţă de angajaţi. S-a plătit proiectarea şi toate cheltuielile care au intrat în prima etapă, pentru care am solicitat banii. Prin urmare, constructorul aşteaptă timpul bun pentru a demara lucrările şi va trebui să găsim soluţii. În situaţia noastră mai este o localitate din judeţ, însă noi am primit 550 de mii de lei. Până în prezent nu am făcut nici un demers, deoarece considerăm că Guvernul este conştient de faptul că nu este permis să ia astfel de decizii şi credem că există o soluţie alternativă, altfel primăriile sunt nu doar îndreptăţite, ci şi obligate să dea în judecată Guvernul. Licitaţia proiectului este câştigată de un grup format dintr-o asociere de patru firme, una de proiectare și trei de execuţie. Cea de proiectare şi-a făcut treaba, ne-au predat proiectul cu proces verbal, iar noi le-am plătit conform facturii, şi probabil aşteaptă să îi contactăm”, a precizat viceprimarul social-democrat al localităţii Pesceana, Georgian Fulgescu.

Administraţia locală din Pesceana a depus la FDI un program pentru a acorda împrumuturi în fapt localităților, rambursabile în termen de 20 de ani, pentru proiecte de asfaltarea a 12 kilometri de drumuri. Valoarea proiectului este de 200 de miliarde de lei vechi.

Proiecte în curs de realizare

La Pesceana, grădiniţă cu program prelungit va fi funcţională din vara acestui an: „S-a montat inclusiv tâmplăria din PVC şi, când timpul va permite, vor începe lucrările de amenajare interioară la grădiniţă. Drumul care face legătura cu comuna Roeşti este realizat în procent de 37%, în baza situaţiilor de lucrări şi a valorilor decontate. Tot la capitolul proiecte, dar al Consiliului Judeţean putem trecem şi drumul judeţean 677A, fiindcă beneficiarii sunt cetăţenii acestei zone, proiect pe care-l aşteptăm cu sufletul la gură”, a precizat primarul Ion Vasile.

Pentru DJ 677A, Consiliul Judeţean Vâlcea a semnat contractul de finanțare. Valoarea totală a contractului depășește 74 de milioane de lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este 2 ani și 6 luni. DJ 677A pornește din Șirineasa, trece prin Pesceana și ajunge până la Sutești, traversând totodată comunele Glăvile, Amărăști și Crețeni și are o lungime de peste 35 de kilometri. Este un drum extrem de degradat pe anumite sectoare, pe care Consiliul Judeţean a realizat câteva lucrări de asfaltare. Pe anumite porțiuni drumul este dificil, iar prin pădurea de la Șirineasa spre Pesceana sunt câteva alunecări de teren care au degradat platforma drumului.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

拽住讚讛 bell sidetrack 拽住讚讜转 诇讬诇讚讬诐 专讜讝谉 讜诪讬谞抓 surv锚tement nike rouge violet vinted samsung galaxy a7...

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...