Mihai Pătru, un primar tânăr și ambițios, în fruntea celei mai vechi aşezări din zona Olteniei

 Breaking News

Mihai Pătru, un primar tânăr și ambițios, în fruntea celei mai vechi aşezări din zona Olteniei

Mihai Pătru, un primar tânăr și ambițios, în fruntea celei mai vechi aşezări din zona Olteniei
februarie 03
18:06 2020

Din iunie 2016, oraşul Ocnele Mari, o adevărată „mină de aur”, dacă ne gândim strict la turismul medical este condus de un primar tânăr, aflat la primul mandat, care, prin activitățile sale administrative şi-a propus să transforme această localitate într-o așezare cu infrastructură bine pusă la punct, frumoasă, cu personalitatea şi identitatea sa proprie. Fiind în anii anteriori angajat al primăriei, Mihai Pătru a căpătat experiență administrativă și, din fotoliul pe care îl ocupă în prezent, nu face decât să se folosească de experiența respectivă, punând-o în slujba oamenilor. Astfel, în cei trei ani și jumătate de mandat, primarul din Ocnele Mari a inițiat proiecte menite să aşeze oraşul pe locurile fruntașe între unitățile administrative ale județului la atragerea de fonduri europene şi naționale accesate. Acest lucru demonstrează că primarul liberal al oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru și-a făcut bine temele în această perioadă, urmând ca rezultatele să se vadă în mod cert în urma alegerilor locale din vara acestui an, care vor avea loc  puțin peste patru luni, când alesul local se va prezentat în faţa electoratului.

Proiectul european în valoare de 3,2 milioane de euro a intrat în linie dreaptă După lungi demersuri şi o muncă titanică din partea administraţiei locale, Ocnele Mari a atras, în această perioadă, 3,2 milioane de euro. Proiectul are ca obiectiv general creşterea calităţii vieţii în oraşul Ocnele Mari prin construirea unui bloc de locuinţe sociale, modernizarea şi extinderea grădiniţei cu program prelungit Piticot din Ocniţa, dar şi modernizarea de străzi şi trotuare pe raza orașului.

Mihai Pătru: „Proiectul va da o nouă faţă oraşului Ocnele Mari”

Primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru este convins că, în momentul în care se va finaliza această investiţie, oraşul Ocnele Mari va căpăta o nouă înfăţişare: „Este un proiect european la care muncim de mai bine de un an, în ceea ce priveşte documentaţiile. Roadele muncii noastre se vor vedea când vor începe efectiv lucrările. Proiectul va da o nouă faţă oraşului, deoarece implică, pe lângă construirea unui bloc de locuinţe şi modernizarea grădiniţei, dar şi lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, lucru pe care oamenii din Ocnele Mari şi-l doresc foarte mult. Este vorba despre modernizarea drumurilor publice, în care sunt prinse străzile: Str. Lacurilor, Str. Şcolii, Str. Goruniş, Str. Valea Grădinilor, modernizarea zonelor pietonale – amenajare trotuare. Str. A.I. Cuza, modernizarea zonelor pietonale şi amenajarea trotuarelor , Str. 22 Decembrie, modernizarea spaţiilor verzi, precum și înfiinţarea de spaţii verzi în această zonă. Tot în acest proiect intră şi Strada 22 Decembrie, dar şi înfiinţarea a 125 de locuri de parcare pe Strada 22 Decembrie. Este un lucru benefic pentru noi, acest proiect european. Este unul dintre cele mai mari proiecte pe care le-a avut oraşul până în prezent. De acest proiect vor beneficia cetăţenii, dar şi turiştii care vor tranzita acest oraş. Cu acest proiect suntem la stadiul de achiziţie privind construcţia lucrărilor. Din păcate aici s-a ajuns cu proiectul, se fac paşi importanți, dar cu bani europeni, de la care nu avem voie sa ne abatem. Sperăm ca, în toamna acestui an, constructorul să fie pe teren, sperăm să nu avem contestaţii”, ne-a declarat primarul liberal al oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Încep lucrările de construire a noului pod peste Pârâul Sărat

Primarul oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru, a anunţat că, în această perioadă a  primit finanţare prin Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unui pod peste Pârâul Sărat, în satul Lunca. „În prima fază am făcut adrese nenumărate pentru alocarea fondurilor privind refacerea acestui pod pe situaţii de urgenţă, însă nu ni s-a aprobat. În situaţia aceasta am depus proiectul în vederea finanţării la Compania Națională de Investiții şi am primit finanţare, astfel încât podul se va construi. Era o punte peste Pârâul Sărat pe care viiturile au spulberat-o, iar acum facem o construcţie nouă de care vor beneficia 20 de familii”, ne-a declarat primarul liberal al oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Proiecte în derulare, cu bani de la Ministerul Dezvoltării

Cu bani de la Ministerul Dezvoltării în oraşul Ocnele Mari se derulează un proiect pentru construirea a trei podeţe, un pod şi o punte pietonală, pentru care s-a desemnat deja entitatea câştigătoare: „Suntem câştigători cu cele trei podeţe, pod şi punte pietonală, pentru care se ştie constructorul. Pe strada Aviatorilor se face o regularizarea a râului şi podeţul. În punctul Mătăsaru se va reface podul afectat, construit acum 100 de ani, și se va reabilita şi podeţul de la punctul Coșota. Aici erau nişte tuburi, iar când venea pârâul mai mare se înfundau şi se rupeau malurile. Tot în cadrul acestui proiect se va reface podul din punctul „Decanton”, distrus în urma căderilor de saramură în 2001 – 2003 şi o punte pietonală din spatele blocului L2, unde sa va amenaja şi o bretea de legătură pentru o accesibilitate mai bună a traficului în această zonă, dinspre strada 1 Mai spre strada Alexandru Ioan Cuza. Valoarea proiectului este de 17 miliarde de lei vechi. Apoi va intra în lucru și drumul judeţean, care va fi asfaltat începând de la intrarea în localitate, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri, dar acest lucru se va întâmpla după ce se introduce reţeaua de apă şi canalizare şi după ce se fac branşările la gospodării”, ne-a precizat primarul liberal al oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Localitatea Ocnele Mari este atestată ca staţiune turistică de interes local

În ultimii ani, oraşul Ocnele Mari tinde să revină în topul preferinţelor vâlcenilor. Calităţile terapeutice ale apei sărate, prin cele două ştranduri şi salina din oraş atrag ca un magnet turiştii, în special în sezonul estival. Pentru ca oportunităţile de finanţare să crească şi dezvoltarea localităţii să se facă într-un ritm mai alert, administraţia locală a obţinut, la finele anului 2019, atestarea localităţii Ocnele Mari ca staţiune turistică de interes local, condiţie esenţială pentru atragerea mai multor fonduri externe: „După aproximativ trei ani am reuşit să aduc oraşul Ocnele Mari în atenţia instituţiilor statului, pentru a dobândi statutul de staţiune de interes local. Din acest moment, localitatea are mai multe facilităţi. În primul rând, vom avea accesibilitate privind accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea localităţii şi, lucrul cel mai important este că vom recăpăta faima de altădată, de staţiune cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii. Prin dezvoltarea localităţii vom face inclusiv cunoscută istoria acestei aşezări”, a punctat primarul liberal al oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...