Primăria Horezu investeşte peste 2 milioane de euro în modernizarea şi extinderea iluminatului stradal

 Breaking News

Primăria Horezu investeşte peste 2 milioane de euro în modernizarea şi extinderea iluminatului stradal

Primăria Horezu investeşte peste 2 milioane de euro în modernizarea şi extinderea iluminatului stradal
februarie 03
18:26 2020

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu a anunțat că, până la sfârșitul lunii februarie va semna proiectul de finanţare privind reînnoirea și modernizarea întregului sistem de iluminare stradală din oraș. Proiectul este finanțat cu peste 2 milioane de euro din fonduri europene şi se va realiza în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020: „O nouă veste bună pentru orașul nostru este aceea că am primit adresă referitor la finanţarea proiectului de modernizare, extindere şi automatizare a sistemului de iluminat public din Horezu. Proiectul include inclusiv montarea stâlpilor de iluminat public în toată zona locuibilă a oraşului Horezu. Prin acest proiect întreaga localitate va beneficia de iluminat stradal modern şi eficient. Vom avem un dispecerat prin intermediul căruia întregul sistem va fi monitorizat. Proiectul a fost depus acum un an şi jumătate, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 privind Creşterea eficienţei energetice. Fusese declarat la data respectivă eligibil, dar în aşteptarea redistribuirii fondurilor. Zilele acestea am primit o adresă prin care am fost anunţați că urmează ca, până la finele lunii februarie să semnăm contractul de finanţare, după care vom scoate la licitaţie proiectarea şi execuţia”, a precizat primarul social-democrat al oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Prin implementarea acestui proiect finanțat din fonduri europene orașul va beneficia de un sistem eficient și ecologic de iluminat public cu leduri, care va reduce semnificativ consumul de energie în scopul siguranței traficului, al economiei de energie și diminuării poluării luminoase.

Parcul fotovoltaic nu merge la capacitatea nominală pentru care a fost proiectat

Referitor la economia energiei electrice, în oraşul Horezu există un parc fotovoltaic prin intermediul căruia, în mod normal ar trebui compensată o parte din consum. Primarul spune că, în luna septembrie, proiectul va ieşi din sustenabilitate şi, pentru că regimul de funcţionare acestui parc duce la pierderi financiare foarte mari, din toamnă, primăria va achiziţiona serviciile unei firme intermediare de echilibrare: „Pentru că parcurile fotovoltaice nu oferă în sistem o cantitate fixă şi continuă de energie electrică, ci este una fluctuantă, este obligatoriu să existe această firmă de intermediere care, în cazul în care noi prognozăm pentru ziua următoare o anumită cantitate de energie şi nu o realizăm, această firmă vine şi compensează de la alţi furnizori. Motivul este că sistemul trebuie să aibă energie stabilită. Mai mult de atât, ni s-au ars 11 invertoare, dintre cele 18 existente, iar un invertor costă 4400 de euro. Prin urmare, suntem în litigiu cu cei care ni le-au furnizat acum 5 ani, pentru că aveau obligaţia ca, în mod gratuit, să vină să le repare sau să le schimbe. Fiindcă au refuzat, în prezent ne aflăm în litigiu, iar parcul funcţionează în procent de 30% din capacitate. Nu merge la capacitatea nominală pentru care a fost proiectat. Cu toate acestea, până în toamnă le vom pune în funcţie. Luna acesta vom cumpăra două invertoare cu banii primăriei şi, încet, încet le vom achiziţiona pe toate, până le vom completa pe toate, iar din luna septembrie vom construi o reţea care va lega parcul fotovoltaic cu liceul, spitalul şi primăria. Astfel vom amortiza consumul celor trei instituţii. Abia atunci putem spune că suntem şi noi pe câştig”, a precizat primarul social-democrat al oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...