Proiectul de buget local a iscat controverse: locuitorii din Ostroveni nu vor parcare la Casa Tineretului

 Breaking News

Proiectul de buget local a iscat controverse: locuitorii din Ostroveni nu vor parcare la Casa Tineretului

Proiectul de buget local a iscat controverse: locuitorii din Ostroveni nu vor parcare la Casa Tineretului
februarie 05
13:23 2020

Publicat pe site-ul Primăriei municipiului pe 29 ianuarie, proiectul de buget local al Râmnicului are valoarea de 218.434.000 lei, în aceasta nefiind incluse sumele din TVA pentru finanţarea învăţământului, ce nu fuseseră comunicate la momenteul întocmirii proiectului. Întâlnirea dedicată dezbaterii publice a proiectului de buget local pentru anul în curs a fost programată joi, 6 februarie, de la ora 17.00, la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”.

În data de 6 februarie, în cadrul Filarmonicii„Ion Dumitrescu” a avut loc dezbaterea publică a proiectului de buget local al municipiului pentru anul 2020. Întâlnirea a debutat cu o prezentare a veniturilor estimate ale bugetului local consolidat, în valoare de 226.013.000 lei, făcută de directorul Direcţiei Economico-Financiare timp de un sfert de oră, după care la cuvânt a urmat primarul Mircia Gutău care, înainte de prezentarea propunerilor de obiective de investiţii, a făcut o succintă trecere în revistă a celor mai importante realizări din ultima perioadă.

Parcarea din zona Ostroveni a stârnit controverse

Printre propunerile pentru anul 2020 se numără reabilitarea şi modernizarea „Arenelor Traian”, amenajarea şi modernizarea de locuri de joacă, lărgirea intersecţiei str. Ştrandului cu bd. Dem Rădulescu, relocarea dispeceratului de supraveghere video, sistem de supraveghere video la sălile de sport din municipiu, amenajarea cu dale elastice a trecerilor la nivel de cale ferată pe bulevardul Nicolae Bălcescu şi pe strada Mihai Eminescu, reabilitarea imobilului din strada General Magheru nr. 25, sediu administrativ nou pentru Vama Vâlcea, construcţia sălii de sport de la Liceul Antim Ivireanu (utilităţi şi sistematizare), reabilitarea şi modernizarea sălii de festivităţi şi a sălii de sport la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, reabilitarea imobilului Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din strada Popa Şapcă, construcţia sălii de sport la Şcoala Gimnazială nr. 4, PUZ prelungire Splaiul Independenţei, PUZ Zona Nord, reabilitarea termică a încă 29 de blocuri de locuinţe, realizarea unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor municipale, extinderea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în municipiu, amenajarea unei parcări publice în zona Ostroveni şi amenajarea de piste pentru biciclişti, parcări şi puncte pentru închirierea bicicletelor, unele dintre aceste puncte fiind detaliate de primar în cadrul dezbaterii publice. Amenajarea parcării din zona Ostroveni se pare că nu este dorită de râmnicenii care locuiesc aici, şi care au afirmat că locurile de parcare care vor fi realizate în zona Casei Tineretului din Ostroveni ar fi fără folos, deoarece în acea zonă există locuri de parcare suficiente. Între Catedrala Ostroveni şi Casa Tineretului mai există o parcare, care este ocupată în proporţie de 50%, fapt care denotă lipsa de utilitate a noii parcări etajate pe care municipalitatea vrea să o realizeze pe treptele Casei Tineretului anul acesta.

Problema burselor şcolare nu a fost rezolvată

Printre problemele abordate de cei aflaţi în sală se numără şi situaţia burselor şcolare, starea cimitirului eroilor de la Cetăţuie, asigurarea energiei termice în oraş în iernile viitoare, valoarea subvenţiei acordate ETA, pregătirea unor alte terenuri pentru noi locuinţe ANL, stadiul proiectelor de reabilitare a unor blocuri, realizarea unui club al pensionarilor în Copăcelu, etc. Problema acordării burselor şcolare se pare că persistă, din cauza lipsei banilor alocaţi pentru elevi.

Proiectul bugetului Râmnicului pentru anul 2020 va fi supus aprobării consilierilor locali în următoarea şedinţă a Consiliului Local.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...