Centrul Social de Urgenţă „Ioana”,singurul adăpost şi sprijin pentru persoanele aflate în situaţii foarte dificile

 Breaking News

Centrul Social de Urgenţă „Ioana”,singurul adăpost şi sprijin pentru persoanele aflate în situaţii foarte dificile

Centrul Social de Urgenţă „Ioana”,singurul adăpost şi sprijin pentru persoanele aflate în situaţii foarte dificile
februarie 06
16:58 2020

Deschis în toamna anului 2008, Centrul Social de Urgenţă „Ioana” funcţionează în subordinea Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea este un refugiu primitor pentru oamenii aflaţi în situaţii foarte dificile. În acest moment, la CSU „Ioana” sunt adăpostite 16 persoane (15 bărbaţi şi o femeie), cel mai tânăr având vârsta de 18 ani, iar cel mai vârstnic, 77 de ani. Motivele care i-au făcut să bată la uşa centrului au fost dintre cele mai diverse: lipsa unui domiciliu, a unor venituri stabile, fără rude sau cunoştinţe la care să apeleze sau tranzitul către alte destinaţii întrerupt, din diverse cauze, în Râmnic.Unii au venit de bunăvoie, alţii au fost trimişi de la Spitalul Judeţean sau au fost aduşi de Poliţia municipiului sau de Poliţia Locală, în baza protocoalelor de colaborare existente. Tot aici, în temeiul unui acord încheiat cu Poliţia Română şi a Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu completările şi modificările ulterioare, sunt aduşi şi agresorii definiţi în acest context, unul dintre cei găzduiţi acum de CSU „Ioana” încadrându-se în această categorie.

Cei care se adăpostesc lacentru beneficiază de cazare în şapte camere cu câte trei paturi, cu grupuri sanitare comune, de o masă caldă la prânz, de consult psihologic, de sprijin în obţinerea unor drepturi, documente sau servicii (ajutor social, acte de identitate, înscrierea la un medic de familie etc.), precum şi de alte forme de sprijin oferite de personalul centrului sau de partenerii tradiţionali: Arhiepiscopia Râmnicului, Parohia Trăistari sau Biserica Greco-Catolică. De menţionat este şi faptul că Centrul „Ioana” a fost locul unde 14 persoane fără adăpost au marcat, pe 31 decembrie 2019, intrarea în noul an.

Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...