Cazuri noi de pestă porcină africană confirmate pe raza județului Vâlcea

Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, a convocat vineri, 7 februarie 2020, în ședință extraordinară, Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Vâlcea, în vederea adoptării măsurilor de urgență ce se impun după apariția a noi cazuri de pestă porcină africană în județ. 


Potrivit buletinelor de analiză trimise de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) București, virusul a fost confirmat la 17 porci domestici dintr-o gospodărie din comuna Dăești, sat Sânbotin, precum și în cazul a trei mistreți găsiți morți în Fondul Cinegetic 38 Dobrușa. 


Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, Gabriel Miclea, a precizat că în prezent mai există o suspiciune de PPA și la un porc domestic dintr-o  gospodărie din comuna Stănești, precum și la încă patru porci mistreți din fondurile cinegetice: 38 Dobrușa (1), 17 Aranghel (1), 20 Bistrița (1) și 30 Govora (1). Probele recoltate au fost trimise deja la laboratorul de analize și se așteaptă rezultatele. 


În prezent, în județul Vâlcea sunt confirmate 11 focare de pestă porcină africană în gospodăriile populației (câte unul în Păușești-Măglași, Drăgoești, Băbeni, Lungești, Drăgășani, Olanu, Perișani, Olănești, Dăești și două în Orlești) și 70 de cazuri la porcii mistreți, cei mai mulți fiind găsiți morți în Fondul Cinegetic 38 Dobrușa (61).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *