Cazurile de corupţie şi evaziune fiscală s-au dublat, la Vâlcea

 Breaking News

Cazurile de corupţie şi evaziune fiscală s-au dublat, la Vâlcea

Cazurile de corupţie şi evaziune fiscală s-au dublat, la Vâlcea
februarie 07
12:24 2020

Potrivit datelor din bilanţul Parchetului Vâlcea, în anul 2019 s-a dublat numărul dosarelor care privesc fapte de corupţie, instrumentate de procurorii vâlceni. Astfel, pe parcursul anului trecut au fost de soluţionat 192 de cauze, dintre care au fost soluționate 121, comparativ cu anul 2018, când au fost soluţionate 53 de dosare, fiind întocmite 5 rechizitorii. Au fost trimişi în judecată 5 inculpaţi, față de unul dintre aceştia fiind luată măsura arestului preventiv. Dintre inculpații trimiși în judecată, unul a avut calitatea de primar, un altul a avut calitatea de administrator/director al unei societăţi comerciale, ș.a. În vederea asigurării confiscării speciale și confiscării extinse sau a reparării prejudiciilor, procurorii au instituit măsuri asigurătorii, în cuantum total de 15.1726 lei.

În ceea ce privește dosarele având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală și contrabandă, în perioada analizată, unităţile de parchet din judeţul Vâlcea au avut de soluţionat 272 de cauze, dintre care au fost soluţionate 94. Au fost întocmite 13 rechizitorii și acorduri de recunoaștere a vinovăției, având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală și contrabandă, fiind trimişi în judecată 20 de inculpaţi. Prejudiciile aduse bugetului de stat în aceste cauze sunt în valoare de circa 3.027 mii lei şi 320 de mii de euro, fiind instituite măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestora in valoare de 4.176 mii lei. De asemenea, din prejudiciile cauzate bugetului de stat a fost recuperată suma totală de 627.374 lei. Se constată instrumentarea de către procurori a unor cauze complexe, care au produs prejudicii însemnate bugetului de stat, precum şi preocuparea crescută pentru recuperarea acestor prejudicii şi instituirea de măsuri asiguratorii în acest scop, cu consecinţa recuperării unor pagube însemnate aduse bugetului statului.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...