Comuna Oteşani, sufocată de deşeuri

 Breaking News

Comuna Oteşani, sufocată de deşeuri

Comuna Oteşani, sufocată de deşeuri
februarie 07
16:48 2020

În urma  unor sesizări apărută în presa locală, referitoare la abandonarea de deşeuri de diferite tipuri în mai multe zone din comuna Oteşani, o comisiei formată din reprezentanţi ai Prefecturii Vâlcea şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Vâlcea, s-a deplasat  joi, 06.02.2020, pentru a verifica situaţia semnalată. S-a constatat astfel existenţa unor cantităţi de deşeuri în mai multe puncte din localitate, respectiv în spatele Primăriei Oteşani, pe ambele maluri ale pârâului Tulburea (circa 0,1 mc de deşeuri menajere), la intrarea în comună, pe marginea DC 130, punctul Mireşti (circa 5 mc de deşeuri menajere, resturi plastice şi deşeuri din construcţii), precum şi în zona  DN 65 C, în punctul Drumul Cantonului şi pe marginea DC 116, satul Cârstăneşti (circa 1,5 mc de deşeuri de diferite tipuri). De asemenea, din discuţiile cu reprezentanţii Primăriei Oteşani a reieşit că, în prezent,  deşeurile menajere colectate de pe raza comunei sunt gestionate individual în gospodăriile cetăţenilor, contractul pentru delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului de salubrizare la nivelul localităţii Oteşani (semnat pe 12.12.2019, cu o societatea autorizată din Drobeta Turnu Severin), urmând să intre în vigoare după o perioadă de 90 de zile de la încheierea lui, timp în care concesionarul trebuie să obţină licenţele şi autorizaţiile necesare începerii prestării acestui serviciu. Totodată, la începutul acestei săptămâni şi reprezentanţii AN –Apele Române – SGA Vâlcea au efectuat controale pe cursurile de apă din localitate, privind abandonarea de deşeuri menajere şi a altor categorii de deşeuri, stabilind ca măsură pentru autoritatea publică locală să facă curăţenie în aceste zone. Astfel, pe 4 şi 5 februarie a.c., reprezentanţii Primăriei Oteşani au realizat cu beneficiari ai Legii 416/2001 mai multe acţiuni în punctele vizate, fiind colectate deşeuri în saci menajeri ce au fost depozitaţi, până la ridicarea de către operatorul de salubritate, pe un amplasament din vecinătatea primăriei.

Ca urmare a acestor constatări, comisia care s-a deplasat la Oteşani în data de 06.02.2020 a dispus următoarele măsuri:

  • salubrizarea şi igienizarea de către Primăria Oteşani a zonelor în care au fost identificate abandonări de deşeuri, până pe 11.02.2020;
  • înştiinţarea, tot de către Primăria Oteşani, a proprietarilor gospodăriilor aflate în vecinătatea punctelor vulnerabile identificate, cu privire la obligativitatea gestionării corespunzătoare a deşeurilor generate din gospodării, respectiv depozitare temporară separată, în funcţie de natura deşeului generat;
  • predarea cantităţii de deşeuri deţinută şi depozitată temporar în apropierea Primăriei Oteşani doar unui singur operator autorizat pe linie de mediu, în vederea eliminării corespunzătoare a acesteia, cu respectarea legislaţiei specifice în vigoare.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...