Majorarea tarifelor la salubrizare, respinsă din nou în Consiliul Local

 Breaking News

Majorarea tarifelor la salubrizare, respinsă din nou în Consiliul Local

Majorarea tarifelor la salubrizare, respinsă din nou în Consiliul Local
februarie 08
16:50 2020

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local din 7 februarie a reapărut în discuţie majorarea tarifelor gunoiului menajer pentru populaţie, propunere depusă de firma de salubrizare Romprest. Societatea Romprest a transmis două solicitări către Consiliul Local Râmnicu Vâlcea în vederea majorării de preţ dorite de aceştia. Motivul pentru care societatea vrea modificarea tarifelor este pentru că anul 2020 a venit cu cheltuieli mult mai mari de personal, ca urmare a majorării salariului minim. Aceste lucruri se regăsesc în fişa de fundamentare care a fost transmisă spre a fi analizată în Consiliul Local. La prima şedinţă a anului 2020, Romprest a venit cu propunerea majorării tarifelor pentru persoanele fizice de la 8.88 lei/persoană/ lună la 12,46 lei/persoană/lună, iar pentru persoanele juridice la suma de 770 de lei/tonă. După ce prima propunere nu a trecut, la cea de-a doua şedinţă a primăriei, firma de salubritate a venit cu o altă propunere de preţ, aceea de a plăti 11.84 lei/persoană fizică /lună, 770.40 lei/tonă pentru persoanele juridice, iar în acest preţ intră colectarea, transportul şi tratarea deşeurilor în amestec. Pe lângă majorarea din urmă a preţului, firma de salubritate doreşte ca primăria să plătească o subvenţie de 51.629 de lei/an, sub forma unei contribuţii pentru economia circulară.

În nici una dintre cele două şedinţe nu s-a aprobat această majorare, iar consilierul local Remus Grigorescu a ţinut să menţioneze faptul că, „prevederea legală potrivit căreia energia circulară trebuie suportată de contribuabil, după părerea mea nu este echitabilă, atâta timp cât se practică o rată de profitabilitate atât de mare. Din nota de fundamentare reies anumite resurse de unde se poate scoate o sumă cu mult mai mică. Cred că cei de la Romprest ar trebui să scadă preţurile, pentru a putea avea  rată de fezabilitate mai mică, astfel încât să permit o creştere cât de cât suportabilă de cetăţean. Prin această propunere pe care dumneavoastră o faceţi, iar noi ar trebui să o preluăm s-ar putea să avem cu toţii o problemă, pentru că se poate interpreta ca fiind o subvenţie.”, a spus Remus Grigorescu.

Primarul şi consilierii locali nu au aprobat propunerea nici de data aceasta, primarul susţinând că pentru persoanele fizice trebuie realizat un preţ care să nu depăşească 10 lei, cu toate cheltuielile aferente. Până se vor rezolva problemele cu tarifele mari cerute de firma Romprest, primarul a anunţat că, dacă firma de salubritate nu va mai asigura curăţenia oraşului, colectând gunoiul, primăria este pregătită să preia această sarcină, în scopul ajutării cetăţenilor municipiului.

Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...