Apare un nou candidat interesant pentru Râmnic: Victor Giosan, membru în Biroul naţional al PLUS

 Breaking News

Apare un nou candidat interesant pentru Râmnic: Victor Giosan, membru în Biroul naţional al PLUS

Apare un nou candidat interesant pentru Râmnic: Victor Giosan, membru în Biroul naţional al PLUS
februarie 10
17:16 2020

Partidul Libertate,Unitate şi Solidaritate(PLUS) are un nou Birou Naţional, în componenţa căruia regăsim şi numele unui vâlcean care s-a făcut remarcat prin competenţa în administraţia locală. Victor Giosan, fost viceprimar al Râmnicului are o experienţă de 20 de ani în consultanţă naţională şi internaţională în domeniul reformei administraţiei publice centrale şi locale, management public, planificare strategică şi analiza şi fundamentarea politicilor publice, management bugetar, fiscal şi al investiţiilor publice. Acesta poate fi o alternativă viabilă pentru partidele de dreapta la candidatura primarului actual, Mircia Gutău. Giosan deja a început să îşi exprime părerile referitor la situaţia politică şi administrativă a judeţului Vâlcea, după ce, în urmă cu câţiva ani, se retrăsese din politica locală, oarecum scârbit de metodele electorale ale politicienilor vâlceni. După prima şedinţă a noului Consiliu Naţional al PLUS, ales în urma Convenţiei Naţionale Extraordinare din luna decembrie 2019, acesta s-a alăturat echipei lui Dacian Cioloş, fiind cunoscut drept strategul economic al PLUS.

Situaţia de pe platforma chimică: urmare a incompetenţei crase din partea politicienilor

Într-un articol publicat pe pagina partidului, Giosan a opinat că actuala criză a platformei industriale din Râmnicu Vâlcea nu reprezintă decât un ultim episod al falimentului proprietăţii de stat, generat de incompetenţă crasă şi politizare dusă la limită. „Crizele succesive care au zguduit în ultimii 15 ani platforma industrială sunt generate de un stat slab, incompetent, capturat de grupuri politice de interese, al cărui exponent esenţial a fost şi este PSD. Criza a fost adâncită şi de viziunea învechită şi conservatoare, demnă de anii ’50-’60 ai secolului trecut, pe care liderii judeţeni ai PSD au promovat-o în această perioadă: fascinaţia pentru proprietatea de stat, industria grea şi energofagă, pentru mineritul clasic (chiar dacă resursele şi calitatea cărbunelui din judeţ sunt foarte scăzute), reticenţa la sectorul privat în general şi în special la investiţiile străine. La acestea s-au adăugat clasicele «căpuşe» şi «sinecuri» politice care au combinat într-o manieră catastrofală hoţia şi incompetenţa”, susţine Victor Giosan.

Trebuie un plan fezabil de restructurare a CET

Victor Giosan a enumerat măsurile care ar putea remedia situaţia CET Govora: „În primul rând, pe termen scurt, revizuirea actualului plan de restructurare şi eficientizare a CET Govora are la bază un singur element: transferul tuturor pierderilor şi costurilor «căpuşelor» şi «sinecurilor» în preţul aburului vândut unor clienţi captivi. Trebuie în mod serios un plan fezabil de restructurare care să atace cauzele reale: costuri exagerate, număr excesiv de personal, preluarea unor activităţi complet ineficiente, management amatoristic. Administratorul special şi proprietarul, Consiliul Judeţean Vâlcea, controlat aproape întreaga perioadă 1990-2019 de PSD, au datoria de a face aceste lucruri foarte, foarte repede, astfel încât să permită activitatea economică normală pe platforma chimică. Pe termen mediu şi lung CET Govora trebuie privatizată, sub o formă sau alta, şi investit masiv într-un nou grup energetic modern – o alternativă care a început să fie discutată în ultimul timp, dar cam timid şi fără un proiect clar de finanţare”, opinează Giosan.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...