Claudia Banu: „România continuă să fie guvernată, şi guvernată bine”

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost adoptată cu 261 de voturi miercuri, 5 februarie, lăsând un gust amar liberalilor care nu se aşteptau ca moţiunea să treacă. Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR împotriva Guvernului Orban la trei luni de la învestirea sa în funcţie.

PNL Râmnicu Vâlcea nu şi-a pierdut speranţa pentru continuarea politicii liberale

Membrii Partidului Naţional Liberal au pierdut una dintre luptele din jocul cel mare al guvernării. Totuşi, acest lucru nu-i împiedică să îşi strângă forţele pentru următoarea bătălie, alegerile locale. Prim-vicepreşedintele PNL Vâlcea, Claudia Banu a subliniat câteva cuvinte despre reuşitele Guvernului Orban înainte să fie demis:

„La fel ca toţi românii interesaţi de o bună guvernare, am privit cu regret trecerea moţiunii de cenzură. Guvernul Ludovic Orban a reuşit în doar 3 luni să îndrepte o largă serie de derapaje ale guvernelor dezastruoase ale PSD din ultimii ani. Chiar şi cu un guvern minoritar, Partidul Naţional Liberal a reuşit să repună România pe calea dezvoltării şi apropierii de partenerii europeni şi de valorile democratice şi europene cu care românii se identifică, şi de care PSD a încercat din răsputeri să ne separe. Faptul că parlamentarii PSD, puşi din pixul lui Dragnea sufocă de trei ani dezvoltarea României, divorţaţi complet de realităţile ţării şi sunt dispuşi să pice un guvern care lucrează în interesul românilor doar ca să blocheze o extindere a democraţiei în alegerile locale arată limpede cât de frică le este de vot, cât de frică le este de români şi cât dispreţ au pentru democraţie. Singurul lucru care îi poate opri este întoarcerea la electorat. În acest timp, România continuă să fie guvernată şi guvernată bine. Guvernul interimar îşi restrânge într-adevăr prerogativele, dar continuă să guverneze. Membrii PNL Vâlcea care sunt parte a echipei guvernamentale îşi vor continua şi ei mandatul până la trecerea prin Parlament a unui nou guvern. Pregătirea pentru situaţii de urgenţă, asigurarea plăţii pensiilor, administrarea de zi cu zi a ţării şi a serviciilor publice continuă să fie făcută competent şi responsabil de Guvernul Orban. Cel mai grav aspect al moţiunii de cenzură de miercuri 5 februarie, este însă impactul pe care îl are asupra alegerilor locale. Frica PSD de alegeri în două tururi este şi principala motivaţie a moţiunii. Parlamentul poate în continuare să adopte oricare dintre cele trei proiecte de lege pentru revenirea la două tururi, ceea ce sperăm că se va întâmpla, dat fiind faptul că o majoritate covârşitoare a românilor îşi doreşte asta”, spune Claudia Banu.

Un candidat comun al dreptei poate salva situaţia pentru PNL

În acest moment, PNL Vâlcea încearcă să găsească soluţii pentru a compensa faptul că legislaţia electorală a rămas nemodificată, iar alegerea unui candidat comun al dreptei pare să fie cea mai bună soluţie, în acest moment. Liderul PNL, Cristian Buican a invitat printr-un mesaj pe o reţea de socializare toate partidele de dreapta să discute această variantă, şi pare dispus să candideze personal la conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea. Aceeaşi soluţie este văzută şi în opinia Claudiei Banu, pentru ieşirea din impasul politic în care se află în prezent PNL. „Desigur, PSD poate tergiversa şi aceste proiecte de lege, aşa cum a făcut în ultimii trei ani, deci trebuie să ne pregătim şi pentru situaţia în care vom rămâne cu alegeri locale într-un singur tur. Un astfel de scenariu ne-ar conduce spre un candidat comun al dreptei. Şi în acest sens va trebui să ne aşezăm la masă cu toate formaţiunile politice care sprijină reformarea şi modernizarea administraţiei publice la nivel local pentru a găsi calea cea mai bună de a merge împreună în faţa electoratului vâlcean. În ambele situaţii am încredere că echipa PNL Râmnicu Vâlcea va reuşi în aceste alegeri, ca şi în cele precedente, să convingă vâlcenii că este nevoie de o schimbare reală la Râmnicu Vâlcea, că ne trebuie aleşi locali competenţi, dedicaţi comunităţii, orientaţi spre viitor, spre atragerea de investiţii, spre crearea de locuri de muncă şi spre atragerea tinerilor râmniceni înapoi acasă”, afirmă Claudia Banu.

Elena BUDI

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *