Gheorghe Dumbravă a transformat întreaga localitate în şantier

 Breaking News

Gheorghe Dumbravă a transformat întreaga localitate în şantier

Gheorghe Dumbravă a transformat întreaga localitate în şantier
februarie 10
13:15 2020

Trei ani şi jumătate, localitatea Stoeneşti a fost un şantier.

Primarul localităţii, Gheorghe Dumbravă, se declară mulţumit de realizări. O infrastructură bine pusă la punct este bilanţul la finalul celui de-al doilea mandat, iar acest lucru se datorează primarului, care a reuşit şi în acest mandat să acceseze nu mai puţin de cinci proiecte mari, finanţate cu fonduri externe. Este vorba despre două proiecte guvernamentale: alimentarea cu apă în satul Zmeurătu şi canalizare în satul Stoeneşti, şi încă trei proiecte europene: construirea unei grădiniţe din temelii, extinderea şi dotarea Şcolii din satul Stoeneşti, şi sistem de alimentare cu apă şi canalizare în Piscu Mare. Celor cinci investiţii majore li s-au mai adăugat şi alte proiecte mai mici, care, odată finalizate, duc la creştea nivelul de trai al locuitorilor din Stoeneşti.

Atragerea fondurilor, oportunitate exploatată de Primăria Stoeneşti

S-au făcut multe lucruri importante pentru comunitate, oamenii sunt mulţumiţi şi se bucură de ele. Primarul ne-a făcut o radiografie a rezultatelor la nivelul comunei din actualul mandat şi spune că este fericit, pentru că localitatea pe care o conduce, a reuşit în timp scurt să se alinieze la condiţiile de trai din comunele mult mai bine dezvoltate, având acum reţea de apă, canalizare, şcoli şi grădiniţe noi construite din temelii, poduri şi podeţe, şi o bună parte din infrastructura rutieră bine pusă la punct: „După încă un mandat la conducerea Primăriei Stoeneşti, consider că funcţia de primar este o „meserie” pe care mulţi ar vrea să o facă, însă, atunci când ajungi să o practici, realizezi că nu este aşa de simplu cum pare din afară. Spun asta pentru că aşa credeam şi eu, înainte de a fi primar. Trebuie să te implici, să fii gospodar, fiindcă nu este simplu de administrat o comună mare ca Stoeneştiul, cu 13 sate mari şi cu aproximativ 4000 de locuitori şi cel puţin tot atâtea probleme, iar administraţia locală trebuie să ţină pasul cu nevoile şi solicitările fiecărui cetăţean, altfel mai bine stai acasă. Este ca şi într-o familie: la fel, şi o comunitate se confruntă cu fel de fel de probleme. Eu pot spune, cu bucurie faptul că, împreună cu echipa din primărie, consilierii şi mai cu seamă cu sprijinul şi implicarea cetăţenilor am reuşit să rezolvăm o bună parte dintre problemele comunităţii”, ne-a precizat primarul liberal al localităţii Stoeneşti.

 Peste 8 milioane de euro, bani atraşi în comună

Au fost realizate în localitate proiecte în valoare de aproximativ 8 milioane de euro, fonduri atrase către comunitate. O parte dintre lucrări sunt în plină desfăşurare, iar altele s-au finalizat. Patru şantiere sunt deschise în vederea introducerii sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, lucrări care se derulează cu fonduri europene şi guvernamentale. Cea de-a cincea investiţie vizează construirea unei grădiniţe în satul Dobriceni, cu fonduri europene, în valoare de 500.000 de euro, care s-a finalizat în această perioadă. Astfel, până la finele mandatului, primarul Gheorghe Dumbravă le va oferi cetăţenilor din Stoeneşti o infrastructură modernă, de care mulţi dintre cetăţeni nici nu se gândeau că o să o aibă parte, într-un timp atât de scurt.  

„Ne apropiem de o nouă campanie, dar eu nu am timp să mă gândesc prea mult la aşa ceva. Pentru acest an avem unele priorităţi, pe lângă proiectele mari. La capitolul investiţii din bugetul local avem în plan amenajarea unei parcări în faţa primăriei. Vom aloca de asemenea fonduri pentru reabilitarea clădirii în interior a căminului cultural din satul Dobriceni, unde vom amenaja inclusiv o parcare. Tot cu bani din bugetul local, anul acesta am în plan şi refacerea câtorva fântâni. În această perioadă se va finaliza proiectul în valoare de 2,5 milioane de euro, pentru sistemul de alimentare cu apă şi canalizare în Piscu Mare. Am promisiunile constructorului că, până în luna iunie va fi apă pe conductă şi vom avea sursa noastră de apă. Este un proiect de suflet al meu, din primul mandat. Pentru acest lucru, inclusiv fostul primar, Ion Ioana m-a felicitat, fiindcă am reuşit să avem sursa noastră de apă. Şi proiectul privind înfiinţarea reţelei de canalizare cu bani de la Ministerul Dezvoltării merge foarte bine, suntem pe ultima sută de metri. Un lucru foarte important este faptul că s-a finalizat grădiniţa, iar pentru următoarea perioadă urmărim identificarea fondurilor privind finanţarea unui proiect de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 6,2 kilometri. Premierul Orban ne-a promis că se va înfiinţa PNDL-3, un lucru foarte bun. Un alt lucru bun este faptul că se va deschide cu prioritate un program pentru introducerea reţelelor de gaze în localităţi”, a precizat primarul liberal al localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă. „

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...