La Cernişoara, proiectul de apă şi canalizare pentru întreaga localitate se face prin masterplanul judeţului

 Breaking News

La Cernişoara, proiectul de apă şi canalizare pentru întreaga localitate se face prin masterplanul judeţului

La Cernişoara,  proiectul de apă şi canalizare pentru întreaga localitate se face prin masterplanul judeţului
februarie 10
13:51 2020

Localitatea Cernişoara este prinsă în „Proiectul regional de dezvoltarea a infrastructurii de apă şi apă uzată”, propus pentru finanţare prin programul POIM 2014 – 2020, încât toată localitatea va beneficia de extinderea reţelei de apă şi canalizare. Primarul Mihai Ionescu spune că, în acest moment, se lucrează la autorizaţiile privind solicitarea de emitere a acordului de mediu şi speră ca, din toamna acestui an să înceapă lucrările la acest mare proiect al judeţului.

Primar de-o viaţă, Mihai Ionescu a realizat multe proiecte în mandatele de primar pentru localitatea pe care o administrează, dar se arată dezamăgit de fiecare dată când vine vorba despre acest proiect, fiindcă că nu a reuşit să-şi vadă încă visul împlinit: acela ca întreaga sa localitate să beneficieze de reţea de alimentare cu apă şi canalizare. Acestea sunt utilităţi minime, necesare pentru comunitate, care depind foarte mult de proiectul masterplanului judeţean.

Faptul că proiectul bate pasul pe loc de foarte mult timp îl nemulţumeşte şi pe primar, dar şi pe sătenii obosiţi de atâtea promisiuni:

„Suntem prinşi în masterplanul judeţului cu o valoare de 3 milioane de euro pentru extinderea reţelei pe o lungime de 25 de kilometri la apă şi opt kilometri la canalizare, în satele Obârşia – Măduari – Cernişoara. Am înţeles că acest proiect este garantat, iar sumele sunt „bătute în cuie” deoarece cu fondurile europene nu te poţi juca, altfel se strică toată mustăria şi nimeni nu îşi permite acest lucru. Ştim acest lucru fiindcă avem experienţa accesării banilor europeni. Cred că din toamnă vor începe lucrările, fiindcă altfel va fi o problemă. Nu ştiu ce să le mai spun oamenilor, din 2012 le tot promit, iar reţeaua existentă în localitate este deja predată în vederea administrării către Apavil. Puteam foarte bine să depunem proiectul de apă şi canalizare pe alte axe europene, sau prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală iar astăzi aveam apă în toată localitatea. Au trecut nouă ani şi nu s-a întâmplat nimic, nu ştim ce să le mai spunem oamenilor, dar nu ne mai mirăm de ce ne pleacă tinerii din sat. Atunci când s-a înfiinţat ADI Apa Vâlcea ne-am înscris cu speranţa obţinerii mai rapide a unor bani europeni, dar şi a demarării mai rapide a lucrărilor”, ne-a declarat primarul social-democrat din Cernişoara, Mihai Ionescu.

Localitatea Cernişoara dispune în prezent de o reţea de alimentare cu apă şi canalizare pe o lungime de 10 kilometri, proiect implementat în mandatul 2008 – 2012 prin proiectul integrat pe Măsura 3.2.2., cu fonduri europene.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...