Operator de salubritate schimbat, la Frânceşti

 Breaking News

Operator de salubritate schimbat, la Frânceşti

Operator de salubritate schimbat, la Frânceşti
februarie 10
14:47 2020

Primarul Daniel Paraschiv a anunţat că în comuna Frânceşti a început procesul de colectare selectivă a deşeurilor menajere. Noua firma de salubrizare este din Turnu Severin, iar preţul abonamentului pentru fiecare cetăţean este mult mai mic faţă de preţul pe care-l practica nu demult celălalt operator de salubritate. Pentru început, fiecare gospodărie a primit din partea firmei de salubrizare saci necesari colectării exclusive a fracţiei uscate – deşeuri reciclabile: hârtie, carton, plastic, PET-uri, ambalaje metalice, etc. Primarul a informat locuitorii să ia în serios acest aspect şi şi-a exprimat convingerea că fiecare cetăţean a înţeles importanţa pe care o are reciclarea diverselor materiale pentru mediul înconjurător: „La Frânceşti s-a încheiat contract de delegare a serviciului de ridicare a gunoiului şi a început efectiv colectarea, începând cu data de 1 februarie. Prin urmare, o firmă din Turnu Severin, s-a prezentat la licitaţie, iar preţul gunoiului este acum mai mic decât îl avea SC Urban SA. Această firmă a mai încheiat contracte de colectare a gunoiului menajer şi cu alte localităţi din judeţ. Suntem la început de contract, au început să ridice gunoiul, deci serviciul funcţionează. S-au stabilit două zile pe săptămână când vine maşina şi ridică gunoiul. Cea mai mare bucurie este faptul că firma încheie contract individual cu cetăţeanul şi faptul că am adus în localitate o firmă de salubrizare, fiindcă iniţial am scos la licitaţie serviciul şi nu s-a prezentat nimeni, chiar dacă am avut un preţ de pornire pe licitaţie foarte mare. Într-un final s-a prezentat această firmă şi a fost un lucru bun, fiindcă s-a licitat cu un preţ mult mai mic 11,5 lei fără TVA pe locuitor, iar diferenţa faţă de preţul practicat de cealaltă firmă este de 6,5 lei. Gunoiul se ridică selectiv, de două ori pe săptămână, în saci, pe categorii: plastic, carton, sticlă, iar în pubelă se pune doar gunoi menajer, fără crengi, cenuşă sau pietre. Este o mare realizare, având în vedere accentul care se pune pe partea de mediu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...