APAVIL – COORGANIZATOR AL WORKSHOP-ULUI PRIVIND SISTEMUL ACHIZIȚIILOR PUBLICE DIN ROMÂNIA

 Breaking News

APAVIL – COORGANIZATOR AL WORKSHOP-ULUI PRIVIND SISTEMUL ACHIZIȚIILOR PUBLICE DIN ROMÂNIA

APAVIL – COORGANIZATOR AL WORKSHOP-ULUI PRIVIND SISTEMUL ACHIZIȚIILOR PUBLICE DIN ROMÂNIA
februarie 14
19:10 2020

Miercuri, 12 februarie a.c., la Centrul Flandra din Rm. Vâlcea, a avut loc workshop-ul cu tema „Probleme întâmpinate și soluții de optimizare a sistemului achizițiilor publice din România”, organizat de Asociația Parteneriat pentru Proiecte și Fonduri Europene și Federația Patronatelor Societăților din Construcții, cu sprijinul Societății Apavil SA. Aproximativ 80 de participanți din toată țara au dezbătut subiecte de real interes pentru entitățile implicate în gestionarea proiectelor de investiții, având ca obiective inițierea unor demersuri pentru adaptarea/ajustarea cadrului legal și procedural la realitățile practice, dar și accelerarea și optimizarea procesului de derulare a proiectelor de investiții finanțate din fonduri europene și naționale. În județul Vâlcea, Societatea Apavil SA, prin Unitatea de Implementare Proiecte și Serviciul Achiziții, derulează Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată care urmează să fie finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Lucrările au fost deschise de către dl. Florian Burnar – președintele Asociației Parteneriat pentru Proiecte și Fonduri Europene, dl. Gigi Preduș – directorul general al Societății Apavil SA și dl. Cristian Erbașu – vicepreședinte al Federației Patronatelor Societăților din Construcții. Din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice au răspuns invitației  dl. László-Zsolt Ladányi- Secretarul General al ANAP și dl. Bogdan Dobrin – director general al Direcţiei Reglementare şi Armonizare Legislativă din cadrul agenției, care au considerat această întâlnire un bun prilej pentru a afla problemele cu care se confruntă sistemul achizițiilor publice din România, din perspectiva entităților implicate în gestionarea proiectelor de investiții.

Achizițiile publice reprezintă un segment esențial în buna desfășurare a programelor cu finanțare europeană, dovadă interesul autorităților locale, dar și al constructorilor, primăriilor, firmelor de consultanță, unităților de implementare proiecte, companiilor și asociațiilor de apă din țară, care au discutat pe marginea unor teme importante ca: baze de date și sisteme de referință pentru prețurile unitare utilizate pentru proiectele de investiții, exemple de practici – terțul susținător, ajustarea/actualizarea prețului contractelor, conflictul de interese, criterii de atribuire a contractelor etc. 

La finalul reuniunii, participanții implicați în procesul de achiziție publică au conturat măsuri și propuneri de acțiuni viitoare, dialogul dintre societățile membre și mediul privat având un rol activ în identificarea problemelor procedurale/legislative, în găsirea de soluții și abordări unitare și eficiente, care pot fi susținute în dialogul cu autoritățile responsabile.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...