Delicvența juvenilă a scăzut considerabil în ultimii ani, în școlile din Râmnic

 Breaking News

Delicvența juvenilă a scăzut considerabil în ultimii ani, în școlile din Râmnic

Delicvența juvenilă a scăzut considerabil în ultimii ani, în școlile din Râmnic
februarie 14
09:38 2020

Prefectul Tiberiu Costea și subprefectul Sebastian Fârtat au condus în data de 13 februarie prima ședinţă a anului 2020 a Grupului de monitorizare a măsurilor privind asigurarea protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic din judeţul Vâlcea. În cadrul ședinței, reprezentanții IPJ Vâlcea au prezentat o analiză a evoluției delicvenței juvenile pe parcursul acestui an școlar, precum și măsurile și acțiunile care trebuie întreprinse pentru asigurarea unui mediu cât mai sigur pentru toți elevii și personalul didactic și nedidactic din școli.

Accentul s-a pus pe necesitatea ca toate consiliile locale din județ să prevadă în bugetele de anul acesta banii necesari pentru supravegherea instituțiilor școlare, în condițiile în care, în prezent, 121 dintre cele 421 de instituții de învățământ publice și private din județ nu au nici o formă de pază (umană, sisteme tehnice de alarmare, camere video de supraveghere), iar infracționalitatea juvenilă, deși în scădere față de anul trecut (20 de incidente înregistrate în primele cinci luni ale anului școlar 2019 -2020, față de 33 în aceeași perioadă a anului școlar trecut), rămâne un factor de risc major pentru elevi.

„Cu toate că infracționalitatea a scăzut vizibil în ultima perioadă, încă mai sunt printre elevi copii care sunt certați un pic cu legea și nu înțeleg că școala este punctul de plecare pentru formarea lor. Asta înseamnă că împreună trebuie să gândim o strategie, un plan de acțiuni și măsuri pentru anii școlari următori, care să-i facă pe elevi să înțeleagă că la școală au un singur lucru de făcut: să învețe. Am primit sesizări că, în preajma anumitor licee, sunt indivizi care încercă să-i ademenească pe copii cu fel de fel de țigări, fel de fel de substanțe, și lucrul acesta trebuie avut în vedere. Poliția să fie vigilentă și să asigure, prin măsurile specifice, un climat de liniște și siguranță atât în școli, cât și în preajma lor”, a spus prefectul județului Vâlcea.

Elena BUDI

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...