Liberalii vâlceni, la ceas aniversar

 Breaking News

Liberalii vâlceni, la ceas aniversar

Liberalii vâlceni, la ceas aniversar
februarie 14
18:25 2020

30 de ani de viziune și patriotism

La ceas aniversar, liberalii vâlceni au sărbătorit vineri seara trei decenii de când, ca urmare a eforturilor unui grup de temerari liberali, a prins din nou contur Filiala Vâlcea a PNL. Evenimentul a avut loc la Teatrul Anton Pann, unde aproximativ 400 de lideri şi membrii vâlceni liberali au sărbătorit momentul, , dar şi pentru a transmite public un gând de preţuire celor care, la 14 februarie 1990, au aprins flacăra liberalismului vâlcean, prin înfiinţarea PNL Vâlcea. Liderii liberali i-au asigurat pe vâlceni că vor continua să lupte pentru dezvoltarea judeţului, pentru asigurarea unei vieţi mai bune cetăţenilor şi pentru impunerea unor principii de profesionalism şi competenţă în viaţa publică din judeţ. În cadrul evenimentului a avut loc şi lansarea volumului „Cronica liberalismului vâlcean”  semnat de profesorul dr. Sorin Oane. La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, Gigel Ştirbu,  vicepreședinte regional al PNL şi Adrian Miuţescu, liderul PNL Argeș.  Liderii organizației județene, împreună cu cei mai bine cotați liberali vâlceni au transmis mesaje de unitate pentru toți membrii de partid din județ.

Cristian Buican: „Am clădit una dintre cele mai solide organizaţii politice din PNL şi cea mai mare din judeţul Vâlcea”

La ceas aniversar, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a trecut în revistă istoria Partidului Național Liberal, nu înainte de a aprecia evoluţia  şi atitudinea filialei, urmărind drumul parcurs şi rezultatele obţinute de PNL Vâlcea: „Ne-am strâns toţi aici, la sala Teatrului Anton Pann,  pentru a aduce un omagiu celor care, acum 30 de ani au repus, la Vâlcea,  bazele partidului care se confruntă cu istoria modernă a României, PNL. Suntem cu toţii datori celor care acum 30 de ani, mânaţi de datoria faţă de ţară şi înaintași, au avut curajul şi inspiraţia de a reînfiinţa cetatea  politică în care locuim astăzi, Filiala Vâlcea a PNL. O parte dintre ei sunt astăzi aici, alături de noi. Suntem cu toţii datori să-i omagiem pe toţi membrii PNL Vâlcea din 1990 şi până în prezent pentru încăpăţânarea şi devotamentul de care au dat dovadă în promovarea ideilor şi principiilor liberale. La 30 de ani de la reînfiinţare ne putem mândri că am clădit una dintre cele mai solide organizaţii politice din PNL şi cea mai mare din judeţul Vâlcea. Avem astăzi doi parlamentari, patru secretari de stat în guvernul liberal, 13 consilieri judeţeni, 50 de primari, 45 de viceprimari  şi mai mult de 450 de consilieri locali. Avem organizaţii bine structurate în fiecare localitate din judeţ, în care activează peste 10 mii de membri liberali. Forţa acestei organizaţii ne-a adus victoria alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale de  anul trecut şi sunt sigur că anul acesta ne va aduce victoria la alegerile locale şi parlamentare. Sunt convins că datoria noastră este să demonstrăm că se poate face administraţie eficientă în slujba cetăţenilor şi,  astfel, să legăm modernizarea judeţului Vâlcea de numele Partidul Naţional Liberal”, a precizat  preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Liberalismului vâlcean are ce să spună  lumii

Din volumul „Cronica liberalismului vâlcean” , semnat de profesor dr. Sorin Oane reiese faptul că PNL, un partid care a renăscut în 1990 „din nevoile politice” ale românilor, este singura formaţiune care a construit pe durată lungă principii si valori în politică.  Rod al unei lungi construcții, Partidul Naţional Liberal este unul dintre principalele partide din România şi, totodată, cea mai veche formaţiune politică din ţară. Înfiinţat sub acest nume în data de 24 mai 1875, PNL împlineşte  anul acest 145 de ani de existenţă: „Aţi parcurs un drum foarte frumos, trebuie să vă felicit şi pentru cei 145 de ani, pe care o să-i împliniţi curând. Când am terminat cartea,  m-am gândit de ce nu am făcut un top a celor mai importante realizări ale liberalismului vâlcean din toate timpurile, fiindcă are ce să spună lumii. Vă felicit şi pentru ideea de a avea PNL o istorie, ceea ce nu este puţin lucru. Cartea pe care o lansez astăzi este o carte de istorie, şi eu vreau să rămână şi o carte document. Este o carte despre ultimii 30 de ani, pe o altă axă a liberalismului vâlcean. Cartea nu este utilă numai pentru liberali, este utilă şi pentru istorici”,  a precizat profesor dr. Sorin Oane.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...