La Berislăveşti se lucrează intens la modernizarea drumurilor comunale

 Breaking News

La Berislăveşti se lucrează intens la modernizarea drumurilor comunale

La Berislăveşti se lucrează intens la modernizarea drumurilor comunale
februarie 17
18:26 2020

Două proiecte în valoare de aproximativ 3 milioane de euro se află în plină desfăşurare. Primăria a atras cu succes fonduri europene nerambursabile, dar și fonduri guvernamentale. Rezultatul: drumurile sunt reabilitate, comuna este racordată la apă, iar şcolile şi grădiniţele pot concura cu cele din mediul urban.

Proiecte vechi, dar şi proiecte noi pentru comună se vor realiza în următoarea perioadă. Toate, adunate, vor crea o infrastructură modernă în localitatea Berislăveşti, situată pe partea stângă a Oltului, la poalele Masivului Cozia, pe vechiul drum spre Curtea de Argeş şi Cozia numit „Drumul Domniţelor, unde trăieşte o comunitate de aproximativ 3000 de cetăţeni, mândri de comuna lor:

„Cu bani europeni avem unul dintre proiectele de asfaltare a drumurilor comunale, unde mai avem de finalizat două străzi, dintre cele 10 drumuri prinse în proiect. Prin urmare, proiectul este realizat în procent de peste 90%. Considerăm că, în maximum o lună vom finaliza acest proiect, iar la celălalt proiect, de asfaltare a celor 21 de străzi, pe o lungime de 9,6 kilometri, care se realizează cu bani de la Ministerul Dezvoltării, mai avem se făcut rigolele. După finalizarea acestor mari proiecte de asfaltare intenţionăm să continuăm cu noi proiecte de modernizare a infrastructurii şi, în primul rând, vom asfalta drumurile noi făcute, în zona unde s-au concesionat terenuri pentru tinerii căsătoriţi. Prin urmare, această zonă este prioritatea mea. La capitolul „noi investiţii” se numără proiectul de asfaltare a drumurilor şi construcţia unui pod, la Rădăcineşti, în punctul Lotreni, proiect depus la FDI. Cum acest program de finanţare s-a desfiinţat, încercăm să identifică alte surse de finanţare.

Nicolae Popescu anunţă noi investiţii, la Berislăveşti

Viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu ne-a declarat că proiectul înfiinţării sistemului de canalizare este prins în masterplanul judeţului, care va începe din toamna acestui an: „Localitatea Berislăveşti are doar reţea apă, şi aşteptăm cu sufletul la gură demararea proiectului de înfiinţare a reţelei de canalizare. Proiectul are asigurată finanţarea prin POIM 2014 – 2020 , iar lucrările vor începe în toamna acestui an. Pentru perioada următoare, viceprimarul cu atribuţii de primar Nicolae Popescu intenţionează să atragă fonduri privind construirea unei săli de sport: „Pentru copii este necesară o sală de sport, însă, pentru această investiţie, primul pas este identificarea terenului. Am o viziune tânără, și plănuiesc inclusiv înfiinţarea unei echipe de fotbal în localitate, dar asta după ce vom amenaja baza sportivă . În prezent avem un teren de sport sintetic de 50 de metri. Baza sportivă am încercat să o realizăm prin GAL, dar m-am lovit de faptul că terenul era în extravilan. Între timp am prins terenul respectiv în PUG, și urmează identificare fondurilor pentru amenajarea unei baze sportive. Prin GAL Castra Traiană am mai achiziţionat un utilaj de 12 tone cu lamă de zăpada şi sistem de lumini şi sonorizare pentru căminul cultural”, ne-a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar, Nicolae Popescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...