La Şuşani, toate gospodăriile, până la ultima casă din cătun, vor avea apă la robinet

 Breaking News

La Şuşani, toate gospodăriile, până la ultima casă din cătun, vor avea apă la robinet

La Şuşani,  toate gospodăriile, până la ultima casă din cătun, vor avea apă la robinet
februarie 17
18:20 2020

Administrația locală din Şuşani aşteaptă noile programe de finanţare pentru proiecte de modernizare a localităţii: „Avem întocmite proiecte pentru reabilitarea puţurilor, bazinelor de apă şi a pompelor care susțin funcţionarea sistemului de apă. Un alt proiect prevede asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8 kilometri, proiect care, odată demarat, va încheia tot ceea ce înseamnă asfaltare”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu. Prin urmare, în cadrul proiectului sunt prinse în vederea asfaltării drumurile comunale din satele: Sârbi, Râmeşti şi Stoiculeşti. Un alt proiect pentru care administraţia locală are în plan identificarea sursei de finanţare prevede extinderea reţelei de apă pe o lungime de aproximativ 8 kilometri, în zonele care nu au fost prinse în proiectul mare, de 34 de kilometri, la care se lucrează în prezent: „Prin urmare, cu acest proiect, toate gospodăriile, până la ultima casă din cătun, vor avea apă la robinet. Toate aceste proiecte au fost depuse la FDI, însă acest program s-a desfiinţat, dar ni s-a promis că se va înfiinţa un PNDL-3 pentru finanţarea proiectelor necesare privind dezvoltarea localităţilor. Pe lângă toate aceste proiecte avem finalizată documentaţia privind înfiinţarea proiectului de gaze în localitate, pe care îl vom depune când se vor deschide liniile de finanţare. La Compania Națională de Investiții avem de asemenea depus proiectul privind modernizarea şi reabilitarea căminului cultural din satul Şuşanii de Jos, pe care îl aşteptăm”, a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Gheorghe Constantinescu: „A fost un mandat bun, dar este loc şi de mai bine”

Comuna Şuşani s-a aflat pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de proiecte demarat în acest mandat şi toate cu bani guvernamentali.

Deşi se află în topul localităţilor vâlcene cu cea mai mare absorbţie a banilor guvernamentali, conducerea primăriei este nemulţumită, fiindcă la capitolul accesare a fondurilor europene nu s-a pliat condiţiilor impuse în programele de finanţare: „A fost un mandat bun, dar ar fi putut fi loc şi de mai bine, şi aici mă refer la accesarea fondurilor europene, unde localitatea nu s-a putut plia condiţiilor draconice impuse în programele de finanţare. În acest sens ne dorim o implicare mai marea a Guvernului liberal, fiindcă avem nevoie de fonduri europene nerambursabile”, precizat viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Constantinescu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...