Vâlcea defilează la Bistriţa

SCM Rm. Vâlcea a depăşit rapid eşecul dureror de la Cisnădie şi s-a impus azi la Bistriţa, 27-21 în optimile de finală ale Cupei României,

Meciul din „optimile” Cupei României nu venea deloc într-un moment bun pentru Vâlcea, care acum trei zile pierduse surprinzător în campionat, la Cisnădie!

Vâlcea a făcut însă un meci foarte bun aseară, pe terenul unei echipe redutabile calificată în sferturile Cupei EHF. Apărarea oltencelor a fost la superlativ, iar în ofensivă, centrul Kristina Liscevic a fost de-a dreptul magnific. Bistrița a pedalat în gol în fața apărării conduse de Trifunovic şi Băcăoanu, doar aruncările Nataliei Vasileuskaia, campioană cu Vâlcea sezonul trecut, găsindu-și finalitatea. SCM s-a distanțat la 11-6 în minutul 21, dar Gloria a revenit la 10-11.

Vâlcea a intrat la cabine cu două goluri avantaj, 13-11. Irina Glibko a împlinit în ziua meciului 30 de ani şi a intrat pe teren răcită, dar a făcut un joc foarte bun. În partea a doua, Vâlcea și-a ridicat nivelul jocului, profitând de jocul excelent al Kristinei Liscevic. Vâlcea s-a desprins pe tabelă la 10 goluri: 16-26. Portarul Marta Batinovic a avut și ea câteva intervenții foarte bune, securizând poarta.

Cu gândul la meciul de sâmbătă, de la Ljubljana, din Liga Campionilor, Vâlcea a schimbat titularele și meciul s-a încheiat 27-21. Calificare în „sferturile” Cupei, acolo unde au rămas doar echipe de primă ligă. Vâlcea îşi aşteaptă adversara din sferturi şi dacă trece şi de acel tur, merge la Final Four.

Echipa pregătită de Florin Pera a înnoptat la Bistriţa, iar miercuri va zbura de la Cluj Napoca la Bucureşti. Joi, echipa vâlceană va decola spre Ljubljana, unde sâmbătă va juca cu Krim.

Florin Pera: „Dacă jucăm aşa, avem şanse la toate obiectivele propuse!”

Tehnicianul echipei SCM Rm. Vâlcea, Florin Pera spune că echipa este în grafic pe toate planurile. „Am făcut un joc foarte bun, ne-am mobilizat în apărare, am jucat la nivelul nostru. Până la meciul cu Gyor am fost echipa cu cea mai bună defensivă din Liga Campionilor, suntem cea mai bună apărare din campionat şi dacă jucăm aşa, sunt convins că avem şanse la toate obiectivele pe care ni le-am propus. Chiar dacă am pierdut la Cisnădie pe un fond de relaxare şi al unor jucătoare care probabil că sunt cu gândul mai mult la plecare, suntem în grafic şi în campionat. Am reuşit în doar două zile să găsesc cele mai bune soluţii pentru a ne prezenta la Bistriţa la cel mai înalt nivel! Suntem pe locul 1 în campionat, obiectivul nostru este 1-3, avem şanse mari de calificare în sferturile Ligii Campionior, suntem în sferturile Cupei şi nu ne oprim aici!” a anunţat Florin Pera.

Gloria Bistrița 21
Pristăvița 4, Elisei 4, Vasileuskaia 4, Ilina 3, Rațiu 2, M. Costa 2, Tetean 1, Zegrean 1. Antrenor: Horațiu Pașca
SCM Rm. Vâlcea 27
Glibko 7, Liscevic 6, Elghaoui 5, Lopez 4, Gonzalez 3, Florica 2. Antrenor: Florentin Pera

Rezultate „optimi” de finală Cupa României

  • Dacia Mioveni – CSM București 14-34
  • Dinamo București – CSM Slatina 15-37
  • Știința Bacău – U Cluj Napoca 26-45
  • CSM Roman – Dunărea Brăila 16-39
  • Știința București – Gloria Buzău 22-36
  • Gloria Bistrița – SCM Rm. Vâlcea 21-27
  • Minaur Baia Mare – AHCM Slobozia 29-20
  • Rapid – SCM Craiova (ora 19:00)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *