Municipiul, orașul cu cel mai mic nivel de criminalitate și delicvență

 Breaking News

Municipiul, orașul cu cel mai mic nivel de criminalitate și delicvență

Municipiul, orașul cu cel mai mic nivel de criminalitate și delicvență
februarie 22
12:14 2020

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean din 18 februarie, pe ordinea de zi s-au aflat două informării ale Inspectoratului de Poliție Vâlcea în legătură cu eficiența activității desfășurate de lucrătorii Inspectoratului de Poliție în trimestrul IV 2019.

În cadrul ședinței au fost semnalate probleme legate de ordinea și disciplina care scapă uneori de sub control. Vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Bușu, consilierul județean Gheorghe Vieru și consilierul Victor Popescu au sesizat probleme la intrările în centrele comerciale unde se găsesc anumite tipuri de cetățeni care nu au tocmai un comportament adecvat și deranjează publicul, delictele silvice, lipsa unor organe de poliție la postul de poliție Bujoreni și lipsa pazei de la Muzeul Satului de la Bujoreni. Nu în ultimul rând, a fost remarcată lipsa polițiștilor de proximitate în cadrul școlilor, unde trebuie prevenită criminalitatea și necesitatea de a colabora mai mult cu unitățile de învățământ și comunitățile locale și județene pentru a preveni delicvența de orice fel în școli.

La aceste probleme cât și la informarea despre procesul realizat pe parcursul anului trecut al Inspectoratului de Poliție Vâlcea a raspuns adjunctul inspectorului șef, comisarul șef Râzvan Giuroiu.

„În 2019, aproximativ 18 mii de cazuri de dispariții de minori au fost semnalate, dintre care, până în momentul de față nu s-au detectat cazuri în care să nu se fi găsită persoana minoră. Cazurile sunt tratate prin alocare de resurse umane și resurse materiale suficiente și pentru reîntoarcerea persoanelor dispărute în mediul familial cât mai rapid. O altă problemă foarte importantă este aceea a delictelor silvice și reprezintă o prioritate a poliției române, mai ales la nivelul județului Vâlcea, unde fondul forestier este destul de întins la nivel de județ. Sunt realizate acțiuni săptămânal cu poliția și jandarmeria, iar lunar cu celelalte instituții implicate în această activitate, pentru dirijarea respectivelor situații din teren și locurile unde sunt semnalate aceste fapte.

Pentru Postul de poliție Bujoreni, după o evaluare realizată la nivelul inspectoratului am făcut propuneri pentru suplimentarea numărului de funcții. Pentru a avea un serviciu eficient este nevoie de oameni în stradă, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Referitor la scăderea activităților poliției de proximitate în școli, vreau să vă precizez faptul că poliția de proximitate are un număr foarte ridicat de activității, dar, în urma analizelor realizate la nivelul Inspectoratului și al Poliției Române s-a stabilit să asigurăm o prezență mai mare în teren a polițiștilor de proximitate. În acest sens s*au făcut deja propuneri legislative pentru reducerea competenței de cercetare a faptelor penale, și să rămână în competența acestor polițiști faptele penale comise în unitățile de învățământ și în mediul familial, pentru a asigura o mai bună cunoaștere a problemelor din teren legate de violența domestică și cele din unitățile de învățământ. A scăzut și numărul de acțiuni desfășurate de polițiștii de proximitate în unitățile de învățământ, dar au crescut acțiunile desfășurate de compartimentul pentru prevenire a criminalității. Până acum nu au fost fapte grave sesizate în unitățile de învățământ, dar acționăm preventiv, pentru a identifica cauzele și măsurile care se impun pentru a nu mai înregistra astfel de probleme pe viitor”, a precizat comisarul șef Răzvan Giuroiu, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean.

Despre autor

Budi Elena

Budi Elena

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...