Prefectul de Vâlcea: „Răspândirea acestui virus la noi este doar la nivel de zvon”

Prefectul Tiberiu Costea a confirmat: „Răspândirea acestui virus la noi în județ este doar la nivel de zvon!”

În cadrul conferinței de presă din 26 februarie, care a avut loc la sediul Instituției Prefectului, având ca temă măsurile de prevenție împotriva coronavirusului, prefectul Tiberiu Costea, împreună cu reprezentanți ai DSP Vâlcea, Spitalului Județean, Inspectoratului Județean de Poliție, respectiv Inspectoratului Școlar, cât și reprezentanți ai Ambulanței și ISU Vâlcea au făcut declarații pentru a liniști populația cu privire la răspândirea virusului în județ.

Prefectul a liniștit vâlcenii, spunând că nu există motive de alarmare deoarece în județ, până la momentul actual nu s-au confirmat cazuri de contaminare cu coronavirus: „În județul Vâlcea nu există nici un caz de infestare cu noul virus. Am observat în ultimele zile o aglomerație în farmacii și supermarketuri, de unde se cumpără alimente neperisabile, apă și vitamine. Această panică indusă trebuie oprită, pentru că acest virus nu este ceva la care noi nu putem face față. Deocamdată s-au luat toate măsurile necesare pentru această situație. Vâlcenii nu au motive de teamă. Situația este sub control, iar pentru a preveni acest virus sau răspândirea lui, dacă este cazul, și nu este, trebuie să urmăm cele 10 reguli date de Ministerul Sănătății”, a declarat prefectul județului, Tiberiu Costea.

Reprezentanții instituțiilor locale prezenți la conferința de presă au făcut demersuri pentru ca fiecare unitate pe care aceștia o reprezintă să fie pregătită în cazul în care virusul va face victime în județ sau în municipiu.

Pentru a preveni răspândirea oricărei forme de virus, Ministerul Sănătății a transmis un material care conține 10 reguli care trebuie urmate pentru a fi cât mai protejați de acest virus nociv:

  1. Spălarea des pe mâini.
  2. Evitați contactul cu oamenii care suferă de Infecții respiratorii acute.
  3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura, dacă nu aveți mâinile igienizate.
  4. Acoperiți-vă nasul și gura când strănutați sau tușiți.
  5. Nu vă luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului.
  6. Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.
  7. Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi. 
  8. Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase.
  9. Animalele de companiei nu răspândesc acest nou tip de virus.
  10. Apelați 112 dacă aveți febră sau tuse și ați călătorit în țări cu cazuri confirmate de persoane cu coronavirus. Specificați acest lucru dispecerului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *