După mai bine de un an, ambulanţa de terapie intensivă va ieşi pe teren

Cea mai performantă ambulanţă din dotarea ISU Vâlcea a devenit operaţională. Momentul „lansării în misiune” a ambulanţei SMURD de tip C1 a fost vineri, 28 februarie 2020.

Interesant este faptul că ambulanţa a stat timp de mai bine de un într-un garaj, fără să fie folosită. Motivaţia oferită a ţinut de imposibilitatea angajării personalului de specialitate.

Operaţionalizarea ambulanţei a redat acum vâlcenilor şansa de a fi salvaţi în caz de accidente grave cu cea mai avansată tehnică. Prin urmare, aşa cum a promis prefectul Tiberiu Costea luna trecută, ambulanţa pentru terapie intensivă mobilă aflată în dotarea ISU Vâlcea de aproape un an, este operaţională. Autosanitara nou-nouţă a fost prezentată, împreună cu o parte din personalul medical care o va deservi, pe platoul din faţa Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, în cadrul manifestărilor pe care pompierii militari vâlceni le-au pregătit pentru a sărbători Ziua Protecţiei Civile din România. SMURD Vâlcea a mai avut o autosanitară destinată intervenţiilor medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel, primită în 2013, care a fost redistribuită la începutul anului 2019 judeţului Sălaj, pentru că, tot din lipsă de personal specializat, aceasta nu a putut fi pusă în funcţiune în toţi aceşti ani. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *