Primăria Ocnele Mari a început curăţenia de primăvară

 Breaking News

Primăria Ocnele Mari a început curăţenia de primăvară

Primăria Ocnele Mari a început curăţenia de primăvară
martie 01
18:02 2020

Primăria oraşului Ocnele Mari a demarat campania de curăţenie în localitate. Primarul Mihai Pătru a anunţat că, în cadrul programului anual de curăţenie, al cărui slogan general este „Ocnele Mari, un oraş mai curat”, este inclusă şi acţiunea de plantare a 150 de tei. În paralel cu această acţiune, la Ocnele Mari se desfăşoară, pe lângă activităţile curente de salubrizare, o amplă acţiune de curăţenie generală de primăvară şi de pregătire a oraşului pentru sezonul estival:

„Este început de primăvară şi, ca în fiecare an, organizăm o amplă campanie de curăţenie. Vrem ca oraşul nostru să fie mai curat, să renască o dată cu venirea primăverii, iar acest aspect al aşezării să devină acela pe care ni-l dorim cu toţii. Spre deosebire de anii trecuţi, la Ocnele Mari, în această perioadă s-au plantat tei în parcul din oraş şi vor urma apoi o serie de plantări şi în parcul Ocniţa. O dată cu venirea primăverii vom toaleta toţi arborii stradali, iar plantarea teilor va continua. Astfel, peste 150 de tei se vor planta în oraş, pentru a umple străzile de aroma ameţitoare şi mireasma inconfundabilă a florilor de tei. Chiar dacă la noi se face curăţenie zilnic în oraş, campania de plantare a teilor face parte din proiectul înverzirii oraşului, denumit „Ocnele Mari, un oraş mai curat”. În aşteptarea primăverii vom planta flori în faţa primăriei şi în parcul central. Mai mult, am repus pe picioare sera de flori aflată în administrarea primăriei şi, astfel, o parte dintre flori le avem din sera noastră”, a precizat primarul liberal al oraşului Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Această campanie de curăţenie face parte din seria de acţiuni a Primăriei Ocnele Mari, cu un efort comun al întregii comunităţi, în care cetăţenii sunt parte activă a acesteia şi parteneri implicaţi direct privind înfrumuseţarea oraşului, alături de primarul liberal Mihai Pătru.

În ultimii ani, oraşul Ocnele Mari a revenit în topul preferinţelor ca staţiune turistică

Calităţile terapeutice ale apei sărate, prin cele două ştranduri şi salina din oraş atrag ca un magnet turiştii, în special în sezonul estival. Pentru ca oportunităţile de finanţare să crească şi dezvoltarea localităţii să se facă într-un ritm mai alert, administraţia locală a obţinut statutul de staţiune, condiţie esenţială pentru atragerea mai multor fonduri externe. Astfel, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, Ministerul Turismului a acordat atestarea localităţii Ocnele Mari ca staţiune turistică de interes local, alături de alte nouă localităţi din ţară:

„Prima mea promisiune faţă de comunitate a fost dobândirea pentru oraş a statul de staţiune, pe care am îndeplinit-o. Acest lucru îl repet de câte ori am ocazia, fiindcă este un pas important pentru localitate. Până la dobândirea statutului de staţiune de interes local mai avem de îndeplinit nişte condiţii, pe care le vom realiza în cele mai scut timp. Prin acest lucru  vom beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale”, a precizat primarul.

Măsuri pentru dezvoltarea localităţii

În planurile primarului liberal Mihai Pătru se află şi asfaltarea drumul principal de la intrarea în localitate, după finalizarea lucrărilor privind reţeaua de canalizare: „Pe acest tronson se lucrează la reţeaua de canalizare, prin urmare, după finalizare acestor lucrări, vom asfalta acest drum. Mai mult, avem în plan modernizarea trotuarelor şi amenajarea parcărilor laterale. Finanţarea acestei investiţii se va face o parte de la Guvern, dar şi din bugetul local. Tot cu bani din bugetul local vom asfalta trei străzi, inclusiv strada Nicolae Bălcescu şi strada Căpşunilor, însumând aproximativ doi kilometri”, a precizat primarul liberal al localităţii Ocnele Mari, Mihai Pătru.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...