Daniel Băluţă: „”Drumul spre o Europa civilizată trece şi prin Vaideeni”

 Breaking News

Daniel Băluţă: „”Drumul spre o Europa civilizată trece şi prin Vaideeni”

Daniel Băluţă: „”Drumul spre o Europa civilizată trece şi prin Vaideeni”
martie 02
19:49 2020

Daniel Băluţă,  se afla la sfârşitul celui de-al doilea mandat în aceasta funcţie. Acesta va intra pentru a treia oară în competiţia electorală în vederea câştigării fotoliului de primar al localităţii  Vaideeni. Primarului social democrat nu i-a lipsit relaţia cu cetăţeanul şi poate că acest lucru a fost esenţial în câştigarea funcţiei de primar al localităţii  două mandate consecutive. Înainte să ajungă în administraţia locală, Băluţă a lucrat în domeniul financiar, iar experienţa din acest domeniu a uşurat sarcinile pe care, ulterior, din postura de primar a fost şi este nevoit să le rezolve: „Faptul că am lucrat în domeniul financiar m-a ajutat foarte mult, pentru că am venit dintr-un sistem în care am lucrat cu oamenii şi este important să înţelegi cum se pun toate problemele, din punct de vedere fiscal, pentru că, până la urmă, totul se rezuma la bani. Şi în primărie se întâmplă acelaşi lucru, absorbţia fondurilor  este primordială, dacă nu ai bani nu poţi să ajuţi comunitatea.  Iar drumul spre o Europa civilizată trece şi prin Vaideeni, dar cu bani atraşi pentru investiţii”, a  declarat prim-gospodarul din Vaideeni. Acesta a reuşit, în timpul mandatului,  care este acum la final, să ducă la îndeplinire  foarte multe dintre obiectivele  pe care şi le-a propus acum patru ani.

Daniel Băluţă: „M-am angrenat în această luptă pentru că mi-am dorit ca localitatea să redevină ce a fost cândva”

În 2012, Daniel Băluţă s-a aruncat în luptă pentru fotoliul de primar, deoarece îşi dorea ca localitatea în care s-a născut să redevină una de primă importanţă. Înainte de anul 1989, comuna Vaideeni a fost cea mai renumită din judeţ. Totodată, socialul Daniel Băluţă a fost conştient că munca de primar necesită mult timp, răbdare, şi că va fi nevoit să facă eforturi suplimentare pentru a da o nouă faţă localităţii: „”M-am angrenat în această luptă pentru că mi-am dorit ca localitatea în care m-am născut să redevină ce a fost cândva. Înainte de ’89, Vaideeniul era cea mai renumită comună din judeţ. Aici întotdeauna au fost oameni bogaţi şi sunt în continuare. Deşi sunt plecaţi prin diferite locuri, toţi ştiu că sunt din Vaideeni şi sunt mândri de lucrul acesta”, a precizat primarul.

Primar în calea potopului

Daniel Băluţă: „”Ciobanii din Vaideeni, sunt oameni harnici, şi-au îngrijit mioarele lor, şi-au iubit familia, „locul” şi pe Dumnezeu”

Vaideniul este  localitatea care  a fost afectată de mai multe ori inundaţii puternice.  Momentele dramatice din timpul inundaţiilor i-au marcat profund pe săteni.  În ultimii ani, mai multe pâraie din zonă, inofensive în trecut, au făcut ravagii. În luna august 2014, o viitură a afectat profund viaţa sătenilor din Atârnaţi, iar în vara anului 2018 zeci de case au fost inundate, după ce, în urma ploii torenţiale, apele râului Luncavăţ s-au umflat şi au ieşit din albie:

„În fiecare, din cele două mandate de primar am trecut prin momente extrem de grele atât pe mine, cât şi pe cetăţenii,  inundaţiilor ne-au marcat profund. Am intrat în administraţie cu entuziasm, aveam un plan rapid de recuperare în privinţa investiţiilor dar, la scurt timp de la preluarea mandatului  m-am trezit că primăria avea  datorii de ordinul miliardelor pe care, în şase luni am fost  nevoiţi să le achităm.  Cu toate astea primul proiect pe care l-am implementat a fost pentru asfaltarea drumurilor locale şi proiectul de reabilitare a reţelei de apă în Vaideeni şi Izvorul Rece. Apoi, Dumnezeu ne-a ajutat, fiindcă a venit proiectul de asfaltare a drumului judeţean. La scurt timp ne-am trezit că, în urma viiturilor puternice, drumul judeţean s-a rupt. Cu toate acestea am reuşit să reconstruim aproape tot ce s-a distrus în urma calamităţilor. Cu greu, pentru că nu degeaba am fost declaraţi de vicepremierul de la data respectivă de două ori cea mai calamitată localitate din ţară. Localitate Vaideeni este iubită de Dumnezeu, pentru că oamenii de aici, dacă au putut să facă un bine, să ajute pe cineva, au făcut-o cu inima deschisă. Ciobanii din Vaideeni  nu sunt învăţaţi să facă rău, şi-au văzut de treburile lor, sunt oameni harnici, şi-au îngrijit mioarele, şi-au iubit familia, „locul” , şi pe Dumnezeu” a precizat primarul social democrat al localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă   

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...