Investiţii în derulare şi noile obiective ale Primăriei Stroeşti

 Breaking News

Investiţii în derulare şi noile obiective ale Primăriei Stroeşti

Investiţii în derulare şi noile obiective ale Primăriei Stroeşti
martie 02
20:37 2020

La Stroeşti, cu bani din bugetul local se vor demarat două proiecte de infrastructură rutieră privind asfaltarea pe o lungime de aproximativ 2 kilometri a uliţelor. Primarul Toma Ciolacu ne informează că  acest proiect-cadru se împarte în două, una dintre componente vizează satul Cireşu care cuprinde asfaltarea uliţele Liuţanilor  şi Valea Bisericii şi amenajarea rigolelor din beton. Pentru acest proiect  s-au făcut studiul topografic şi studiul geotehnic,  iar documentaţie este  în faza studiului de fezabilitate:

„” Mai avem un proiect, care cuprinde alte două uliţe, privind asfaltarea, din satul Obroceşti. Este  vorba despre uliţa Crucii şi continuare DC 131 pe o lungime de 200 de metri, porţiune care au rămas neasfaltată. Tot în cadrul acestui proiect,  voi mai asfalta o bucată de uliţă pe o lungime de 180 metri,  uliţa Gogilor, uliţă care, iniţial este în proiectul mare, în vederea asfaltării în întregime pe o lungime 600 metri. Fac această precizare  fiindcă  în această zonă este un pod care traversează pârăul Aninoasa şi acest pod este prins în depunerea documentelor  prin Programul de Dezvoltare Locală, pentru care sperăm să primim finanţare. După ce finalizăm construirea podului vom continua asfaltarea uliţei. Aceste proiecte  sunt prioritare în acest moment,  şi dacă vremea ne va ajuta, până la Paște vom turna covorul asfaltic. Acelaşi lucru pe care l-am făcut şi anul trecut când s-au asfaltat alte două uliţe în satul Dianu. Finalizarea acestui proiect a fost ca o sărbătoare, fiindcă oamenii în ziua de Paști aveau uliţele asfaltate.  Aşa vreau să fac şi anul acesta  cu aceste uliţe” ne-a declarat primarul liberal al localităţii Stroeşti, Toma Ciolacu

De asemenea tot în această perioadă, primarul aştept o echipă de proiectanţi şi de specialişti pentru a reabilita terenul sintetic din curtea şcolii Căpitan Mărăşeanu, din satul Stroeşti. Proiectul  a fost făcut cu bai europeni prin GAL Horezu, iar o suprafaţă de joc din tartan  care s-a deteriorat.  Prin urmare, primarul Toma Ciolacu  luat măsura de se înlocui suprafaţă de joc cu iarbă de 2 mm sintetică.

Un mandat cu planuri ambiţioase atinse

Mare parte a proiectelor din acest mandat au fost realizate cu bani din bugetul local şi cu fonduri guvernamentale atrase. Primarul Toma Ciolacu a început mandatul cu depunerea a cinci proiecte pe OG 28, privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 3,5 kilometri, proiect care s-a finalizat, şi reabilitarea dispensarului comunal, care, de asemenea, s-a finalizat:

 „” Vreau să subliniez că avem un dispensar cu condiții pe care multe clinici din ţară nu le au, unde îşi desfăşară activitatea doi medici minunaţi şi un medic stomatolog de excepţie. Dintre cele cinci proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării doar acestea ne-au fost finanţate. Am mai depus un proiect,  de asfaltare a drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri şi construirea a cinci punţi pietonale, dintre care una este realizată cu bani pe situaţii de urgenţă, în satul Obrogeşti. Tot pe situaţii de urgenţă ne-au fost alocaţi bani pentru construcţia unui pod peste pârâul Cerna, în satul Cireşu, investiţie la care se lucrează și în continuare. Am mai reușit punerea în siguranţă a unui pod, tot în satul Cireşu, în punctul Măgura, proiect care se va executa în această primăvară. Celelalte poduri şi podeţe am reuşit să le reparăm cu bani din bugetul local. Sunt mulţumit, fiindcă tot ceea ce am făcut sunt lucruri care rămân. În primul rând pentru mine a fost importantă funcţionarea aparatului administrativ, funcţionarea şcolilor şi a dispensarelor. Dacă într-o localitate nu există învăţământ, sănătate şi disciplină în primărie, nu realizezi nimic. Cred că a fost bine, am avut un mandat bun, eforturile mele au dat roade și sunt mulţumit, voi continua în același fel şi în următorul mandat” a mai precizat primarul Toma Ciolacu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...