Prefectura Vâlcea: nu există risc de răspândire a noului coronavirus la Călimănești

Prefectura Vâlcea informează că în stațiunea Călimănești nu există risc de răspândire a noului coronavirus ca urmare a identificării în zonă a unor spații de carantinare a persoanelor asimptomatice ce vin din zone afectate de COVID -19.

Aceste locații au fost puse la dispoziție de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și Primăria Călimănești, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea și întrunesc toate condițiile necesare pentru cazarea acestor persoane pe o perioadă de 14 zile, cât trebuie monitorizate medical în scop preventiv, în sensul că dispun de utilități (apă rece/apă caldă, iluminat) și efecte de cazarmament, fiind vorba de taberele școlare și o clădire de garsoniere aparținând liceului din localitate și nu de centre spa, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

În plus, ele au fost verificate de personalul instituțiilor implicate în gestionarea acestei situații (DSP și ISU), iar condițiile din aceste spații au fost analizate și aprobate și de către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, organism instituțional cu competență în evaluarea și gestionarea situațiilor de urgență.

În prezent, nu există persoane carantinate în aceste locații, iar prin măsurile de siguranță și ordine publică asigurate cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean și al Inspectoratului de Jandarmi Județean, considerăm că nu există pericol de răspândire a virusului COVID-19 pentru zonele locuite din vecinătatea acestora. Totodată, pentru aceste spații sunt instituite măsuri de protecție medicală speciale, urmând să fie monitorizate în permanență de către personalul DSP. Spațiile de carantinare sunt destinate numai persoanelor asimptomatice care ar putea să sosească din localități aflate în zone în care a fost deja confirmat virusul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *