Primarul Constantin Aleca şi-a onorat promisiunile electorale făcute pentru comunitatea din Bălceşti

 Breaking News

Primarul Constantin Aleca şi-a onorat promisiunile electorale făcute pentru comunitatea din Bălceşti

Primarul Constantin Aleca şi-a onorat promisiunile electorale făcute pentru comunitatea din Bălceşti
martie 02
18:58 2020

Privind în retrospectivă, şi făcând o scurtă sinteză a celor întâmplate în acest mandat, primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca are satisfacţia lucrului bine făcut, afirmând că oraşul beneficiază de investiţii noi. Prioritatea administraţiei oraşului Bălceşti pentru această perioadă a reprezentat-o absorbţia proiectelor cu finanţare europeană, deoarece fondurile guvernamentale pentru dezvoltarea oraşului Bălceşti s-au dovedit ineficiente. În cei trei ani şi jumătate, primarul liberal are contracte de finanţarea semnate de peste 304 miliarde de lei vechi, la care adăugă alte noi proiecte, aflate în faza de implementare:

„A fost un mandat foarte bun, chiar dacă am avut destule piedici. Mă declar mulţumit de ceea ce am reuşit să realizez. Într-un final, Dumnezeu m-a ajutat. În oferta mea am punctat câteva lucruri extrem de importante. În primul rând ar fi problema Spitalului Bălceşti, care acum este pe drumul cel bun, s-au făcut demersuri în acest sens. Proiectul de amenajare, dotare şi extindere a spitalului este la Compania Naţională de Investiţii. Tot la capitolul investiţii, în cel mai scurt timp vom demara un nou proiect, privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 11 kilometri. Pe lângă această investiţie avem şi proiectul pentru asfaltarea drumurilor de exploatare agricolă, cu fonduri europene, în valoare de 37 de miliarde de lei vechi, pe o lungime de 5,4 kilometri. La aceste proiecte adăugăm şi cei 13 miliarde de lei vechi alocaţi prin PNDL-2, bani puţini, dar buni. Cum fondurile guvernamentale pentru dezvoltarea oraşului Bălceşti s-au dovedit ineficiente, prioritatea noastră, în această perioadă au reprezentat-o proiectele cu finanţare europeană. Astfel, avem proiectul în valoare de 5 milioane de euro, prin Axa 13, care va schimba integral imaginea oraşului Bălceşti, iar cu granturi SEE şi norvegiene în valoare de 180 de mii de lei se va realiza proiectarea în vederea modernizării internatului de băieţi de la Liceul Petrache Poenaru. Sperăm să putem dezvolta oraşul cu ajutorul fondurilor nerambursabile”, a precizat primarul liberal al oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Echipa din primărie lucrează la mai multe proiecte pentru absorbţia fondurilor, din diferite surse, pentru dezvoltarea fiecărui sat. Pe lângă aceste proiecte, primarul Constantin Aleca a mai atras fonduri pentru un proiect în valoare de 15 mii de euro pentru accesul gratuit la internet fără fir în spaţiile public. Astfel toate şcolile, bibliotecile, centrele medicale, parcul, şi toate instituţiile oraşului beneficiază de internet gratuit.

Pentru asfaltarea drumurilor se caută sursa de finanţare

Pe lângă alte proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării şi nefinanţate, primarul are un proiect extrem de important pentru comunitate, privind asfaltarea drumurilor locale pe o lungime de 13,5 kilometri, care este în faza de identificare a fondurilor: „Dacă proiectele noastre au fost scoase de la finanţare, asta nu a însemnat că am stat cu mâinile în sân. Am căutat şi căutăm în continuare identificarea finanţărilor pentru dezvoltarea oraşului din alte programe. Avem documentaţiile pregătite şi aşteptăm exerciţiul financiar 2021- 2027, din fonduri europene”, a precizat Constantin Aleca

Pe tema absorbţiei fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, primarul oraşului Bălceşti a depus trei proiecte: un proiect pentru asfaltarea unui drum comunal pe o lungime de 13 kilometri, modernizarea Pieţei Centrale şi construirea unui nou pod peste pârâul Pesceana. Dintre toate aceste proiecte, Ministerul Dezvoltării a alocat Bălceştiului doar 13 miliarde de lei, pentru construirea podului.

Se extinde reţeaua de alimentare cu gaze naturale

În această perioadă, la Bălceşti, cu bani din bugetul local se vor face lucrări de extindere la reţeaua de gaze pe străzile Ion Mincu  – pe o lungime de 350 de metri – şi strada Profesor Bogheanu Gheorghe – pe o lungime de 220 de metri: „Facem paşi, nu mai aşteptăm, pentru că oamenii nu mai au răbdare. Într-o săptămână vom face proiectarea şi execuţia şi, în două luni, este posibil să facem aceste extinderi. Am depus documentaţia pentru cele două străzi, şi suntem în faza de a obţine soluţia tehnică de la Distrigaz Bucureşti”, ne-a precizat primarul liberal al oraşului Bălceşti.

Primarul solicită fonduri pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare

În prezent, comunitatea oraşului Bălceşti beneficiază de 36 de kilometri de apă şi 27 de canalizare. Proiectul a fost prins prin POIM, prima faza, care s-a finalizat. Pentru că în localitate mai sunt necesare extinderi de reţea, primarul are în plan identificarea fondurilor necesare după ce, în urma unor calcule, Bălceştiul a fost exclus pe ultima sută de metri de la finanţarea lucrărilor respective din master planul judeţului: „Pentru aceste extinderi, privind reţeaua de apă şi canalizare, Bălceştiul a fost prins iniţial în master planul judeţului dar, din cauza faptului că zonele respective nu respectă aglomerarea urbană, oraşul a fost scos de la finanţare în această perioadă. Dacă eram excluşi mai devreme, astăzi aceste zone aveau apă şi canalizare. În această situaţie suntem nevoiţi să facem un proiect de extindere a reţelei în zonele respective, şi cred că ne îndreptăm tot spre fondurile europene sau, dacă se va redeschide PNDL-3, vom depune proiectul la Ministerul Dezvoltării. Mai avem nevoie de aproximativ 20 de kilometri de canalizare şi 15 kilometri de reţea de apă. Am fost scoşi din master planul judeţului, dintr-un proiect iniţiat în anul 2012. Sunt 8 ani de atunci, şi nici până astăzi nu se ştie concret în ce stadiu este proiectul”, a precizat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...